7 fakta å vite om introduksjon av nye ansatte

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i juli 2015. Den ble oppdatert med ny informasjon om onboarding av nye ansatte i april 2022.

Den første hånden av ansatte ved mange virksomheter vil sjelden ha en formell ombordstigningsprosess. Men etter hvert som de vokser, må bedrifter utvikle en strategi for introduksjon av nye ansatte. Det er en viktig del av å forberede dem på hva de kan forvente av deres rolle og bedriftskultur.

Men pass på at du ikke antar at å pitche en mektig kultur alene vil tiltrekke seg de perfekte kandidatene som vil jobbe hardt uansett hva, og resten vil ta seg av seg selv. Bedrifter må lage strukturerte, effektive onboarding-programmer hvis de vil ha gode ansettelser og beholde dem også. Onboarding hjelper nyansatte å bli kjent med kollegene sine, lære om selskapet og bli dyktigere i rollene sine.

Her er noen av de viktigste tingene bedrifter bør vite når de setter sammen sine ansattes onboarding-programmer.

Har du en #OnboardingPlan for dine nyansatte? Beviset viser at lengre, strukturerte onboarding-planer kan føre til 50 % høyere oppbevaring. Finn ut flere viktige #Onboarding-fakta:

1. Dårlig ombordstigning kan føre til høy omsetning

Som det viser seg, gjør en dårlig jobb med å introdusere ansatte til arbeidet mer enn å bremse dem ned – det kan presse dem ut døren. Nesten 90 % av de ansatte bestemmer om de vil bli i bedriften din innen de første seks månedene av ansettelse. For ikke å nevne, bevis viser at når selskaper fokuserer på onboarding, kan oppbevaringsraten deres være 50 % høyere enn de som ikke gjør det.

Så dårlig ombordstigning betyr ikke bare en ufullkommen start på en jobb – det kan bety et punktum. Hvis bedriften din er ute etter å unngå omsetning, undersøk først hvordan nye ansatte blir introdusert til arbeidsmiljøet, bedriftskulturen og nye ansvarsområder før noe annet. Her er noen spørsmål du kan vurdere:

 • Fullfører ansatte noen del av ombordstigningsprosessen før den første dagen?
 • Hvor mange prosent av nåværende ansatte har vært ansatt i mer enn seks måneder?
 • Inkluderer onboarding tid til å møte teammedlemmer og andre kolleger?
 • Hvor lenge varer onboarding for øyeblikket?

Deretter kan du gjøre endringer i den nåværende innføringsprosessen for å redusere omsetningen.

 • Nye ansettelsesundersøkelser for å få tilbakemeldinger og gjøre forbedringer i onboarding
 • 30-, 60- og 90-dagers ytelsesvurderinger for å måle effektiviteten av onboarding
 • Utvid onboarding fra 90 dager til 120 dager eller mer
 • Planlegg en-til-én med nyansattes teammedlemmer og kolleger fra andre avdelinger i løpet av de første ukene

2. Dårlig ombordstigning kan føre til lavere produktivitet

Saken for lengre onboarding-programmer

 • Så mye som 20 % av omsetningen skjer i løpet av de første 45 dagene av ansettelse.
 • God onboarding kan føre til en 54 % økning i engasjement.
 • 69 % av nyansatte vil holde seg til selskapet i minst tre år hvis de hadde en god ombordstigningsopplevelse.

Dette er ikke en overflødig tittel; effektiv onboarding er avgjørende for å beholde og for å skape produktive ansatte. Bedrifter med høy omsetning opplever ofte lavere produktivitet fra sine arbeidere av mange grunner. For det første kan høy omsetning forårsake lav moral. Det forstyrrer arbeidsflyter, etterlater roller ufylte, og får andre ansatte til å lure på hvorfor deres jevnaldrende ikke blir værende på lang sikt.

Det gjør det vanskeligere å jobbe effektivt når du ikke er sikker på hvem du skal jobbe med i morgen – og når du og teammedlemmene begynner å slappe av. I tillegg viser forskning fra Gallup at det kan ta nye medarbeidere opptil 12 måneder å nå «toppytelsespotensialet.»

Selv om bedriften din har råd til de høye omsetningskostnadene, taper du fortsatt penger på tapt arbeid fra underbemannede, umotiverte team og mindre produktive nyansettelser.

3. Onboarding er også viktig for ledere

En verden med å ansette C-level og andre ledere kan ofte virke som en helt fjernet fra rytmene til vanlig rekruttering. Men de trenger også en onboarding-plan – en som sikrer at de fullfører papirarbeid, som med alle ansatte, men som også er personlig og praktisk. I mange bedrifter kobles nye ledere sammen med en mentor eller jobber med en coach. Coaching er spesielt effektivt når du fjerner ny ledelse, ifølge Harvard Business Review.

På ledernivå er ansettelse mer avgjørende enn omtrent noe annet sted, noe som betyr at det er viktig å få innføringsprosessen riktig. En dårlig start kan være vippepunktet som sender dem til en konkurrent.

4. Standardiserte onboarding-programmer øker effektiviteten

Du tenker på å oppdatere eller lage et program for å ta med nye ansatte – det er flott! Nå må du sørge for at det er en formell, standardisert prosess du kan bruke for alle nye ansettelser. Hvorfor? Fordi organisasjoner som standardiserer introduksjonen av nye ansatte ser 50 % høyere produktivitetsrater for nyansatte.

Blant tonnevis av andre fordeler, fører #Onboarding-programmer til nye ansettelser som er så mye som 50 % mer produktive. Finn ut mer fakta du bør vite om #EmployeeOnboarding:

Ved å lage en standardisert prosess kan du sørge for at dine nyansatte føler seg velkommen og gjøre det lettere for dem å bli kjent med virksomheten din. Du sikrer at hver nye medarbeider får samme mengde tid (avhengig av rolle) til å rampe fullt ut, enten det er 90 dager eller ni måneder. Personalteamet ditt drar nytte av den mer organiserte, enkle prosessen.

Når du lanserer den nye onboarding-planen din, sørg for å måle effektiviteten ved å spørre nye ansatte hvordan de føler om opplevelsen deres. Deretter kan du iterere og strømlinjeforme introduksjonsprosessen for mer produktive ansatte som er oppdatert på rekordtid.

5. Flotte onboarding-programmer Jump the Gun

Heldigvis er det ingen straff for en tidlig start når det kommer til nye ansatte. Flott onboarding begynner før de nye ansattes første dag. Det kan være nyttig å tenke på signering av tilbudsbrev som begynnelsen på innføringsprosessen. Fra det tidspunktet du mottar det signerte brevet, bør HR-teamet og ansettelseslederne være forberedt på å begynne å ta i bruk den nye medarbeideren.

Med den beste onboarding-programvaren kan HR-teamet ditt sette opp en ny ansettelsesportal der papirarbeid kan fullføres og nyansatte kan lære om selskapet. Nye ansatte kan raskt få tilgang til viktig informasjon og fullføre oppgaver på eller før startdatoen.

Å starte onboarding tidlig bidrar til å gjøre prosessen sømløs og sikrer at nye ansatte føler seg velkomne og forberedt, spesielt i lys av økningen i helt online onboarding av eksterne arbeidere de siste par årene. Ansatte kan fullføre de mindre morsomme – men nødvendige – ombordstigningsoppgavene raskt og fokusere på å lære repetisjonen av sin nye rolle.

6. Flott onboarding er flott for bedrifter

Det ekstra arbeidet du legger ned i å innlede nyansettelser har positive interne effekter internt, som høyere ansatteengasjement og oppbevaringsrater. Men du vil bli glad for å høre at den positive effekten også gjelder kundene dine. Forskning viser at selskaper med strukturerte onboarding-programmer ser en økning på 63 % i kundetilfredshet fra år til år.

Visste du? Bedrifter med strukturerte onboarding-programmer ser en økning på 63 % i kundetilfredshet fra år til år.

Det er ikke overraskende når du tenker på det. Når de ansatte begynner på ansettelsesperioden i bedriften din og føler seg forberedt og støttet, er de engasjerte og trygge på sine evner. Når de ansatte samhandler med kunder, går det ikke upåaktet hen. Fornøyde ansatte er lik fornøyde kunder, og med en førsteklasses ombordopplevelse er alle fornøyde.

7. Det er enklere enn du tror å ta i bruk nye ansatte

Et godt onboarding-program krever arbeid, men det betyr ikke at det skal være vanskelig å søke eller administrere. ClearCompanys Employee Onboarding Software har alle verktøyene du trenger for å gjøre de nyansatte klar for jobb på dag én. Vi kan bytte deg til et helt papirløst onboarding-program – ingen flere tapte skjemaer eller uferdig papirarbeid.

Rull ut et strømlinjeformet onboarding-program på dager med implementering og kundestøtteteam som støtter deg hele veien. Registrer deg for en demo med ClearCompany-ekspertene og start reisen mot en bedre ombordstigningsopplevelse.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *