6 trinn for å starte restauranten din

Å starte en bedrift er alles drøm og å åpne en restaurant er kanskje en av de vanligste forretningsambisjonene. Det er ingen tvil om at det er spennende å åpne en restaurant som fører til en lønnsom reise. Det er imidlertid også en av de vanskeligste virksomhetene å komme i gang. Virkeligheten med å administrere en restaurant kan være skremmende, med muligheten for kundeklager, økende utgifter og uventede ulemper som er klare til å ta deg ned. Statistikk tyder på at nesten 60 % av restaurantene mislykkes i løpet av det første driftsåret.

Selv om denne statistikken kan høres skremmende ut, trenger du ikke å droppe planene dine og gå bort. Til syvende og sist avhenger enhver forretningssuksess av eierens vilje til å gå ned og skitne og takle problemene direkte. Vi har satt sammen en guide som vil hjelpe deg å kickstarte restauranten din som en proff:

1. Finn ut konseptet

Etabler et kjernetema for restauranten din. Hva ønsker du å oppnå? Hva slags opplevelse vil du gi kundene dine? Hva skiller restauranten din ut? Hvordan skal du skape et varig inntrykk på kundene dine?

Så er det etiske og moralske spørsmål om bærekraft og innkjøp av lokale råvarer. Er det viktig for deg? Når du tar en beslutning, vil disse spørsmålene tjene som utgangspunkt. Identifiser dine styrker og potensielle vekstområder. Matindustrien er svært konkurransedyktig, og du må være unik for å slå til.

2. Staff Up

En god del av førstegangsrestauranteiere ignorerer betydningen av å ansette de riktige medarbeiderne eller få noe nødvendig gründerkunnskap for seg selv. Å oppgradere ekspertisen din innen ledelse og, enda viktigere, økonomisk regnskap med et online MBA i regnskapsprogram kan hjelpe deg langt med å overvåke forretningssiden av din kulinariske virksomhet.

Det første du må gjøre når du bygger et grundig HR-program, er å finne ut nøyaktig hvilke oppgaver du vil at ulike personer skal utføre. Stillingsbeskrivelsen trenger ikke nødvendigvis å være formell, men den skal klart definere plikter og forpliktelser knyttet til stillingen.

Hvis du for eksempel leter etter noen til å ta et økonomisk ansvar, bør du legge til de nødvendige kvalifikasjonene og ferdighetene i stillingsbeskrivelsen. Etter det bør du sette en lønnsskala. Det ville være best å begrense hver rolles start- og sluttlønnssatser. I følge en veldokumentert rapport er den årlige omsetningen av ansatte i restaurantbransjen alarmerende 73 %. Så du bør utarbeide en solid strategi for å ansette dyktige personer.

Be hver kandidat fylle ut en søknad. Du kan ikke si opp noen for å lyve på CV-en deres, men du kan si opp en ansatt hvis de lyver på søknaden sin, støttet av en erklæring.

Det neste viktige trinnet er å lage en passende meny. Hvis du er en matelsker, vil du ha mye moro med å bestemme hva du skal ha på menyen. Du må imidlertid tenke nøye gjennom og unngå å legge til elementer tilfeldig. Det er fordi menyen din vil avgjøre mange ting, inkludert typen utstyr du trenger, ekspertisen du bør søke etter hos potensielle ansatte, og hva slags klientell du tiltrekker deg.

For eksempel, hvis du vil servere fransk bakverk på dessertmenyen, trenger du en konditor, gjerne en med konditorutdanning, og andre ressurser. Når du lager pizza, trenger du proofers, pizzadeigmiksere og kokker som vet hvordan de skal jobbe med deig.

Siden suksessen til restauranten din i stor grad avhenger av denne kritiske funksjonen, hold deg til følgende sjekkliste for å lage den beste menyen:

  • Del elementer inn i kategorier: Lag en liste over alle elementene og plasser dem i den respektive kategorien. Generelle kategorier er hovedrett, forrett, hovedrett, dessert, drinker og så videre. Det neste trinnet er å bestemme hvilke menyelementer du vil vise fremtredende på menyen. Som en tommelfingerregel bør du plassere toppposisjonen for de mest lønnsomme rettene.
  • Vær oppmerksom på menystørrelsen: Unngå å overbelaste menyen med for mange elementer. Ellers blir du overbelagt og kaster en betydelig mengde mat på slutten av natten. Kunder blir også forvirret når de ser for mange alternativer på menyen. Vi anbefaler ikke å ha mer enn syv eller åtte retter i hver kategori.
  • Sett riktig pris: For profittmarginer og kundetilfredshet, hver vare på restaurantens meny har en realistisk pris. Du kan bare gjøre det hvis du vet hvor mye en bestemt rett koster. For å tiltrekke deg maksimale kunder, bør du balansere matvarer med høye og lave kostnader.

4. Finn riktig plassering

Plasseringen av restauranten din kan ha en betydelig innvirkning på dens generelle suksess. Det er en direkte sammenheng mellom beliggenhet og leiekostnader. Så hvis du velger et ettertraktet sted, vil du sannsynligvis betale mer. På samme måte tilbyr mindre populære områder et økonomisk alternativ, men du må kanskje bruke relativt mer på markedsføringen.

Bortsett fra budsjettet, må du vurdere målmarkedet mens du leter etter stedet. For eksempel kan en gatekjøkkenrestaurant som serverer barn gjøre det bra i en forstad på grunn av den høye konsentrasjonen av familier i disse områdene. Ledere og forretningsfolk er mer sannsynlig å holde lunsjmøter i spiseområder med førsteklasses restaurantmøbler. På den annen side kan mainstream nattelivsområder være et ideelt sted for en pizzabutikk som retter seg mot den unge befolkningen.

5. Kjøp restaurantutstyret

Å åpne en restaurant krever også kjøp av alt nødvendig utstyr og utstyr. Det er avgjørende å kjøpe riktig restaurantutstyr for virksomheten din. Du kan holde kostnadene under kontroll, opprettholde helse- og sikkerhetsstandarder og unngå ulykker på kjøkkenet med riktig verktøy. Kjøkkenet ditt vil fungere jevnere med riktig utstyr, og de ansatte vil yte bedre hver dag. Å foreta riktige investeringer i restaurantutstyr vil gjøre deg i stand til å vokse bedriften din og skape et godt navn for deg selv i bransjen.»

6. Invester i teknologi

Uten teknologi er det nesten umulig å drive en moderne restaurant. Teknologi automatiserer en rekke verdslige aktiviteter og gjør det mulig for restauranteiere og markedsføringsteam å ta bedre beslutninger. På et tidlig stadium bør restaurantens teknologistabel inneholde minst et restaurantreservasjonssystem, et salgsstedssystem (POS) og en online bestillingsplattform. Eksperter spår at online bestilling vil vokse med 20 % innen 2030. Så å ignorere denne potensielt levedyktige inntektskilden vil være en dårlig beslutning.

7. Kom opp med en god forretningsplan

Du trenger en gjennomtenkt forretningsplan for å hjelpe deg med å navigere deg frem til suksess. Det fungerer som et levende dokument du ofte konsulterer for å hjelpe deg med å planlegge utvidelse og evaluere ditt nåværende suksessnivå. For å kompilere en forretningsplan, bør du gjennomføre markedsundersøkelser, evaluere konkurrentene dine, lære om målgruppen din og utvikle en detaljert markedsføringsstrategi.

8. Velg en forretningsstruktur

Restauranteiere må velge en forretningsenhetstype som andre virksomheter. Firmaets juridiske struktur vil avgjøre hvordan du legger inn statlige og føderale skatter for bedriften din, hvordan du vil bli holdt ansvarlig hvis noen fremmer et rettslig krav mot bedriften din osv. De fleste restauranter faller inn under forretningsstrukturene som enkeltpersonforetak, partnerskap, C. -corporation, S-corporation og LLC. Siden forretningsstrukturen din kan ha en langsiktig innvirkning, bør du konsultere en forretningsadvokat før du tar denne avgjørelsen.

Konklusjon

Hvis du elsker mat og ønsker å drive en restaurant, har du sannsynligvis forsøkt å få litt innsikt og notert poeng om utseendet og følelsen til virksomheten din. Restauranter er ekstremt populære for amerikanere å bryte seg inn i forretningsverdenen. Selv om det er lettere sagt enn gjort å åpne en restaurant, vil det å holde seg til trinnene ovenfor gjøre jobben for deg.

Imidlertid er nøkkelpoengene for suksess etter planlegging, organisering og åpning av en restaurant viljen din til å bli dypt involvert i den daglige driften og din vilje til å takle backend-oppgavene som holder en virksomhet i gang.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *