6 tips for å lage en førsteklasses onboarding-opplevelse

Du vet hva de sier om førsteinntrykk – på godt og vondt, de er varige. Vi er mennesker, og vi kan ikke la være å danne oss meninger basert på førsteinntrykk, selv om de senere skulle vise seg å være feil. Selv om det kan være frustrerende, er det bare vitenskap, og det er grunnen til at vi streber etter å gjøre et godt inntrykk i situasjoner som spenner fra første skoledag til første jobbintervju.

Som HR-profesjonell er du en integrert del av alle nye ansattes førsteinntrykk av hvordan det egentlig er å jobbe i bedriften din. Onboardingsprosessen din kan bidra til å gjøre den til en flott prosess: 70 % av ansatte som ville si at deres onboard-opplevelse var «utmerket», sa at de har den «best mulige jobben.»

Visste du at en utmerket #onboarding-opplevelse fører til høyere #EmployeeEngagement, #retensjon og produktivitet? Lag en førsteklasses onboarding-plan med @ClearCompany sine 6 tips:

Men ifølge Harvard Business Review har mer enn en tredjedel av selskapene ikke en strukturert ombordstigningsprosess på plass. Hvis organisasjonen din er en del av den tredjedelen, eller hvis onboarding-planen din trenger en oppfriskning, kan du prøve tipsene våre for å bygge eller forbedre onboarding-opplevelsen.

Onboardings ringvirkning

Onboarding-strategi er grunnlaget for ansattes erfaring. Det har en ringvirkning på ansattes oppbevaring, engasjement, produktivitet, ytelse, motivasjon og mer, og dataene støtter det:

  • Etter en positiv ombordstigningsopplevelse er ansatte nesten tre ganger så sannsynlig å føle seg forberedt og støttet i sin rolle.
  • Formell onboarding kan øke fastholdelse av ansatte med opptil 50 % og produktivitet med opptil 62 prosent.
  • 33 % av de ansatte vil vurdere å forlate jobben etter en dårlig ombordstigningsopplevelse.

Du må skape en fantastisk onboarding-opplevelse for å engasjere ansatte, hjelpe dem å vokse og oppmuntre til langsiktig oppbevaring, så vi har samlet disse seks onboarding-tipsene. Våre tips er basert på data og introduksjonsbestemmelser fra Gallup og HBR for å hjelpe deg med å skape en best mulig opplevelse for hver nye medarbeider.

Les ClearCompanys onboarding-guide for ansatte for å lære mer om hvordan du bygger et onboarding-program.

1. Forberedelse er nøkkelen.

Vi kommer til å kalle på et annet ordtak her: «Ved å unnlate å forberede deg, forbereder du deg på å mislykkes.» Hvis bedriften din ikke forbereder en effektiv ombordstigningsprosess, er det usannsynlig at de nyansatte vil være forberedt på å lykkes i rollene sine, og det er usannsynlig at bedriften din vil beholde dem. Mangel på forberedelse kan få nye ansatte til å føle at de er i veien, uvelkomne og usikre på rollen sin.

Forberedelse er nøkkelen til å unngå den glatte bakken for høy gjennomtrekk av arbeidskraft. Lag struktur og sett standard onboarding-prosedyrer slik at nyansatte vet hva de kan forvente og hva de bør gjøre. Standardisering gjør også ombordstigning av nye ansatte enklere for HR- og ansettelsesledere – med prosesser på plass, er det ikke nødvendig å lage en plan fra bunnen av hver gang et nytt teammedlem starter.

2. Start sterkt på dag én.

Vi nevnte at det er viktig å være forberedt på ombordstigning generelt, den første dagen er spesielt viktig. Selv om deres meninger kan endre seg etter hvert som de går gjennom ombordstigningsprosessen, blir nye ansattes førsteinntrykk virkelig dannet på startdatoen. (Det er vitenskap, husker du?)

Planlegg nyansattes første dag – til og med uke – for å hjelpe dem å akklimatisere seg uten å bli overveldet. Enten du er på kontoret eller eksternt, send en tidsplan eller legg til hendelser i den nyansattes kalender slik at de vet hva de kan forvente. Å lage en tidsplan i stedet for å gjøre den opp mens du går, viser også at nyansatte får den støtten de trenger for å lykkes i organisasjonen din.

Visste du at 33 % av de ansatte ville tenke på å slutte i jobben etter en dårlig #onboarding-opplevelse? Prøv @ClearCompanys 6 tips for førsteklasses ombordstigning og #behold flere nyansatte:

3. Bruk onboarding-teknologi.

De mest effektive onboarding-programmene er aktivert av teknologi – det hjelper menneskelige ressurser-team enklere å administrere alle de bevegelige delene av å ansette nye medarbeidere og holde seg kompatible gjennom hele prosessen. Onboarding-teknologi har verktøyene du trenger for å bygge en sømløs, effektiv opplevelse:

  • Ny utleieportal: En selvbetjent portal der ansatte kan finne materiell for å forberede seg til sin første dag, inkludert en videovelkomstmelding fra administrerende direktør, ressurser om bedriftskultur og onboarding-dokumenter
  • Oppgavevarsler: Automatiske varsler for å fullføre onboarding-oppgaver for nyansatte og interne team, sparer HR-tid og holder alle på oppgaven
  • Onboarding Analytics: Interaktive rapporter og dashbord HR kan bruke til å evaluere onboarding-prosesser og finne ineffektivitet

4. Lengre onboarding-programmer lønner seg.

Gjennomsnittlig onboarding-program er 90 dager, men det kan faktisk ta opptil 12 måneder for ansatte å nå sitt fulle potensial i sine nye roller. Mens den «riktige» lengden avhenger av rollen, erfaringsnivået, bransje og andre faktorer, må du ikke undervurdere hvor lang tid den ansatte vil trenge før de er produktive og dyktige, og sørg for at ledere sjekker inn ofte for å gi tilbakemelding, coaching , og motivasjon.

DYK? Ansatte hvis ledere tar en aktiv rolle i onboarding har 3,4 ganger så stor sannsynlighet for å føle at onboardingsprosessen deres var vellykket.

5. Ta inn andre teammedlemmer.

Dette tipset er spesielt viktig på avsidesliggende arbeidsplasser, men alle arbeidsmiljøer kan ha nytte av å inkludere flere ansatte i onboardingsprosessen. Bruk onboarding for å hjelpe nye ansatte med å knytte forbindelser med kolleger med en gang. Det kan være en stor tidsinvestering, sier HBR, men «å legge til rette for sterke teamrelasjoner … kan bidra til å øke de ansattes produktivitet og ytelse.»

Det er forskjellige måter du kan inkludere andre ansatte i onboarding:

  • Sett opp møter på tvers av avdelingene mellom nyansatte og ansatte i andre team i løpet av de første ukene av onboarding. Nyansatte kan stille spørsmål og bli kjent med kolleger de kanskje ikke har møtt ellers, spesielt hvis arbeidsplassen din er ekstern eller hybrid.
  • Start et mentorprogram, parer nyansatte med en mentor som kan svare på spørsmålene deres og gi coaching og karriereråd. Lag en tidsplan for møtene deres, som minst bør forlenge lengden på onboarding-programmet. Gallup anbefaler veiledning for å bidra til å bygge «tillit og teamsamhold» raskt.
  • Skap andre muligheter for tilkobling. Enten det er happy hours eller teambuilding-aktiviteter for personlige team eller ikke-arbeidsrelaterte Slack-kanaler for eksterne arbeidere, gi ansatte sjansen til å koble seg på et personlig nivå (hvis de velger det).

DYK? 91 % av ansatte med mentorer er fornøyde med jobben sin.

6. Spør nyansatte hva de synes.

En av de beste måtene å oppdage styrker og svakheter ved ombordstigningsprosessen? Spør dine nye ansatte som nettopp har vært gjennom det! Send ut en undersøkelse til ansatte når de fullfører onboarding for å få deres meninger og se onboardingopplevelsen din fra en ny vinkel.

Still spørsmål som disse i undersøkelsen for å finne ut om du oppfyller nyansattes behov eller om de trenger mer veiledning for å føle deg fullt forberedt:

  • Føler du at du forstår jobboppgavene dine for rollen din?
  • Føler du det har vært enkelt å kommunisere med leder og team om spørsmål og behov som har dukket opp?
  • Føler du at du har fått nok opplæring til å gjøre jobben din godt?

Vellykket onboarding betyr suksess for alle: motiverte, langsiktige ansatte; entusiastiske, engasjerte nyansettelser; og kunder støttet av kunnskapsrike, glade team. Selvfølgelig oversetter det seg også til forretningssuksess, i form av lav omsetning, reduserte ansettelseskostnader og høy medarbeidertilfredshet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *