6 grunner til at du trenger et søkersporingssystem

Vi har snakket om hva Applicant Tracking Systems (ATS) er, hvordan velge den rette for din organisasjon, og noen store fordeler ved å bruke en ATS. Nå snakker vi om Hvorfor og komme inn på de viktigste årsakene til at du trenger en ATS som en del av HR-prosessene i organisasjonen din. Vi ser nærmere på seks grunner til å bruke et søkersporingssystem i dagens innlegg.

Oppsummering: Hva er en ATS?

Et søkersporingssystem er et automatisert sporingssystem som arbeidsgivere bruker for å administrere jobbsøknader og kandidatinformasjon. Det gjør livet enklere for rekrutterere, HR-avdelinger og kandidater – med andre ord alle som er involvert i ansettelse og rekruttering! ATS-er begynte som en raskere måte å analysere CV-er på, og i dag kan de skilte med tonnevis av funksjoner som spenner fra passiv innkjøp av kandidater til stillingsforespørsler for å tilby brevhåndtering. Å bruke en ATS er en sikker måte å effektivisere utdaterte rekrutterings- og ansettelsesprosesser og hjelpe rekrutterere og ansettelsesteam til å jobbe mer effektivt.

I dagens konkurranseutsatte talentmarked er det viktigere enn noen gang å bruke en ATS. Jobbsøkere har alternativer, kandidatenes forventninger har endret seg, og gamle måter å rekruttere og ansette på, reduserer ikke det. Oppgrader rekrutterings- og ansettelsesspillet med et søkersporingssystem.

Trenger du flere grunner til hvorfor du bør bruke et #ApplicantTrackingSystem? @ClearCompany har 6 av dem:

De viktigste grunnene til at du trenger en ATS:

1. Søkersporingssystemer sparer tid og penger.

Som du vet er tid penger, og det gjelder spesielt når det kommer til den dyre prosessen med å ansette, rekruttere og ombord ansatte. Å ansette alene er beregnet til å koste over $4000 per ansatt, og det kan ta uker. Bedrifter har rapportert å kutte den ukelange ansettelsestiden med 20 % ved å bruke en ATS, takket være redusert feilkommunikasjon, færre kjedelige dataregistreringsoppgaver og en mer engasjerende kandidatopplevelse. For ikke å nevne at rask ansettelsesprosess betyr færre tomme plasser, økt produktivitet og en vellykket bedrift!

2. En ATS muliggjør en bedre kandidatopplevelse.

Kandidaterfaring gjør en merkbar forskjell når talent er vanskelig å få tak i. 54 % av generasjon Z-kandidatene vil ikke engang gidde å søke hvis ansettelsesmetodene dine er utdaterte – og du har ikke råd til å gå glipp av en så stor del av talentmassen. Riktig søkersporingssystem vil gjøre teamene dine i stand til å forbedre kandidatopplevelsen med funksjonene:

  • Hold kandidatene oppdatert om ansettelsesstatus (81 % av kandidatene sa at dette ville ha størst innvirkning på deres erfaring)
  • Hjelp rekrutterere å komme i kontakt med kandidater raskere for å opprettholde engasjementet og fremskynde ansettelsesprosessen
  • Gjør det enklere for kandidater å søke med mobilapplikasjonsverktøy og responsive karrieresider
  • Forenkle introduksjonen av nye ansettelser med en ATS som sømløst integreres med andre HCM-programvareløsninger

3. En ATS bygger en passiv pool av kandidater.

Denne viktige grunnen til at du trenger et søkersporingssystem kan undervurderes: det gir deg en stadig voksende pool av kandidater som allerede i det minste er litt interessert i å jobbe for bedriften din. 73 % av jobbsøkere er passive kandidater som leter etter en jobb tilfeldig eller ikke i det hele tatt, og de er en verdifull kilde under en talentmangel. Bruk ATS-en din til å engasjere deg i talentmassen din og gjøre dem til potensielle kandidater, henvisningsmuligheter eller nye ansatte. Hvis dette virker som en stor bakke å bestige, bør de fleste søkersporingssystemer leveres med verktøy som hjelper deg automatisk å gruppere og nå ut til talentmasser.

4. ATS-er er i ferd med å bli standard.

Trenger du bare én virkelig viktig grunn til at du trenger et søkersporingssystem? 75 % av rekruttererne bruker allerede et søkersporingssystem. Det betyr at i krigen om talent gjør du konkurrentene dine en tjeneste hvis du ikke har implementert eller forbedret ATS de siste årene. Selv om du vanligvis ønsker å skille deg ut fra mengden, skiller du deg ut på en negativ måte hvis du ikke bruker en ATS, både for kandidater og for HR-teammedlemmer. ATS-er som er enkle å bruke, muliggjør raskere ansettelser og forenkler applikasjoner, er i ferd med å bli standard. Uten en, vil kandidater legge merke til og potensielt forlate søknaden før de har fullført den. Dine nåværende HR-teammedlemmer vil også legge merke til — og med mer enn 40 % av arbeiderne som vurderer en ny jobb i år, kan fraværet av et søkersporingssystem til og med presse dem inn i et annet selskaps HR-avdeling.

Visste du? 75 % av rekruttererne bruker allerede en ATS.

5. Søkersporingssystemer bringer inn flere kvalifiserte kandidater.

Omsetningskostnadene kan variere fra oppover $3000 for en $10-i-time stilling – omtrent 16% av lønnen deres – til over $200.000, eller 213%, av en toppleders $100.000 årslønn. Lang historie kort, du vil unngå dårlige ansettelser for å øke oppbevaringen, og 78 % av rekruttererne sier at et søkersporingssystem har forbedret kvaliteten på ansettelsen. En ATS hjelper deg med å kartlegge CV-er raskt, identifisere kandidater med de mest relevante ferdighetene og erfaringene, og gjøre det mulig for rekruttererne å fokusere på personer som er best egnet for den åpne stillingen. De vil kaste bort mindre tid på å lete etter en nål i en høystakk, og i stedet kan de vurdere et utvalg dyktige kandidater mer grundig.

Bruk et #ApplicantTrackingSystem for å få inn flere kvalifiserte kandidater enn noen gang før. Se 5 flere grunner til å bruke en ATS fra @ClearCompany:

6. Jo mer en ATS brukes, jo mer innsikt får du.

Det er fornuftig at bruk av programvare over lengre tid øker fordelene. Implementering av et søkersporingssystem betyr at du får kontinuerlig innsikt som bare forbedres etter hvert som tiden går og den brukes mer og mer. Finn ut hvordan intervju- og ombordstigningsprosessene dine kan forbedres ved nøyaktig å vurdere nøkkelytelsesindikatorer som ansettelsestid og oppbevaringsrater. Takket være din ATS vil kandidatmassen din vokse, din ATS vil lære hvilke egenskaper som resulterer i best passende ansatte, og du vil identifisere mange måter å gjøre rekrutterings- og ansettelsesprosesser enklere og mer effektive.

Med så mange sterke grunner til at du trenger et søkersporingssystem, er det verdt en seriøs vurdering av hvilken ATS-løsning som kan fungere best for din organisasjon. Å finne det perfekte sporingssystemet for søkere vil ikke være enkelt, men du kan bruke vår ATS-kjøperguide for å begrense alternativene dine og ta en informert beslutning om hvilken løsning organisasjonen din bør investere i.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *