6 Fordeler med rekrutteringsprogramvare for ansettelse

Ditt rekrutteringsteams prioriteringer kan ha endret seg de siste årene, og du bruker sannsynligvis nye taktikker for å tiltrekke og engasjere kandidater. Men oppdraget ditt er det samme: å ansette de best mulige kandidatene for hver rolle. Du leter fortsatt etter kandidater hvis ferdigheter passer til rolleansvar og som har potensial til å vokse og forbli i bedriften din på lang sikt. Men bruker du rekrutteringsprogramvare for å oppnå det oppdraget?

Fordelene med rekrutteringsprogramvare er betydelige og de fleste rekrutterere legger merke til det. 68 % sier å investere i rekrutteringsteknologi er den beste måten å forbedre ytelsen på. Det støttes av det faktum at 94 % av rekruttererne sier at rekrutteringsprogramvare har hatt en positiv innvirkning på ansettelsesprosessen deres.

Vil du finne ut hvorfor så mange rekrutterere går inn for å bruke programvare for talenterverv? Vi dekker noen av fordelene med rekrutteringsprogramvare, slik at du kan se hvordan teamet ditt vil dra nytte av det. Bruker du allerede rekrutteringsprogramvare? Vurder om du får disse fordelene fra din nåværende løsning.

Visste du at 68 % av rekruttererne sier at den beste måten å forbedre ytelsen på er å investere i #Rekrutteringsteknologi? Finn ut hvorfor #RecruitmentSoftware er så viktig:

1. Bygg en engasjerende kandidatopplevelse

Kandidatopplevelsen starter med jobbsøkeres første interaksjon med merkevaren din og slutter egentlig ikke før deres første dag (og uten tvil, i deres onboarding-program). Hvis kandidatene har dårlig erfaring, vil 62 % avslå et jobbtilbud. Det er fordi kandidatopplevelsen er en forhåndsvisning av hvordan det er å jobbe i bedriften din og hvor mye dens ansatte blir verdsatt.

Rekrutteringsprogramvare kan hjelpe deg med å skape en kandidatopplevelse som gjenspeiler bedriftskulturen din og tiltrekker seg en rekke kvalifiserte søkere. Med rekrutteringsprogramvare har teamet ditt tilgang til verktøy for å forenkle jobbsøknader, intervjuplanlegging og kommunikasjon med kandidater og blant rekrutterere. Skap en jevn, effektiv kandidatopplevelse med rekrutteringsverktøy som:

 • Flerspråklige applikasjoner
 • Applikasjoner tilgjengelig via mobile enheter
 • Søknader via tekstmelding
 • Automatisk intervjuplanlegging og raske virtuelle intervjulenker

Visste du? Hvis jobbsøknadene er for lange eller komplekse, vil så mange som 60 % av jobbsøkerne ikke fullføre søknaden.

2. Kom foran flere kandidater

Med rekrutteringsprogramvare kan rekrutterere bruke ett verktøy for å administrere, legge ut og fremme åpne stillinger på flere jobbtavler. De vil spare timer med å logge på flere kontoer for å gjøre oppdateringer. Kunder til de beste programvareleverandørene for rekruttering har ofte tilgang til rabatterte priser for betalte innlegg. Rekrutterere vil ha flere verktøy og mer tid til å bruke på å grave i andre kandidatkilder og kan til slutt nå et bredere spekter av kandidater.

3. Styrk din kandidatpipeline

Et aspekt ved rekruttering som kan gå uten tilsyn, spesielt når det er mange åpne roller å fylle, er å bygge og vedlikeholde en kandidatpipeline. Heldigvis gjør rekrutteringsprogramvare det tunge løftet – søkere lastes inn i en kandidatdatabase med detaljerte, søkbare kandidatprofiler. Når nye roller åpner seg, kan rekrutterere søke i databasen etter ferdigheter eller kvalifikasjoner for å finne potensielle kandidater som allerede har vist interesse for å jobbe i selskapet.

4. Forbedre kommunikasjonen

Forsinket eller vag kommunikasjon påvirker kandidatopplevelsen negativt – 70 % av kandidatene ønsker å motta statusoppdateringer ukentlig eller mer, men 52 % sier at de har gått mer enn to måneder uten å høre noe om søknaden deres. På den annen side, hvis kommunikasjonen er konsistent gjennom hele ansettelsesprosessen, har kandidater en tendens til å ha et positivt inntrykk av bedriften din selv om de ikke blir ansatt.

Rekrutteringsprogramvare gir et sentralt dashbord der rekrutterere og ansettelsesledere kan få en rask titt på hvor kandidatene står i ansettelsesprosessen. Rekrutterere kan bruke samme plattform for å gi kandidater oppdateringer om søknadsstatusen deres via e-post eller tekst, og kommunikasjonen deres lagres slik at ansettelsesledere ser den nyeste informasjonen.

70 % av jobbkandidatene ønsker å motta en oppdatering om søknadsstatusen deres minst én gang i uken. Finn ut mer om viktigheten av å kommunisere med kandidater og hvordan #RecruitingSoftware kan hjelpe:

5. Reduser rekrutteringsberegninger

Rekrutteringsprogramvare er ment å hjelpe rekrutterere til å jobbe mer effektivt, tiltrekke flere søkere og ansette dem raskere samtidig som kostnadene holdes nede. Det er tre viktige beregninger som rekrutterere kan bruke programvare for å redusere: tid til å ansette, tid til å fylle og kostnad per ansettelse.

 • Tid for å ansette: Ansettelsestid er tiden det tar å ansette den valgte kandidaten fra søknadstidspunktet til vedkommende aksepterer et jobbtilbud.
 • På tide å fylle: Tid til å fylle er den totale tiden fra jobbrekvisisjonen er oppført til et tilbudsbrev er signert.
 • Kostnad per leie: Innleie kan koste anslagsvis 3500 dollar per ansatt i den lave enden. Rekrutteringsprogramvare effektiviserer tidkrevende arbeid og muliggjør raskere ansettelser, slik at roller ikke står tomme.

6. Bruk rekrutteringsanalyse for bedre kvalitet på ansettelsen

Rekrutteringsanalysen generert fra bedriftens rekrutteringsdata gir innsikt i kvaliteten på ansettelsen. Kvalitet på ansettelser er et sett med beregninger bestemt av bedriften din som måler suksessen til hver enkelt ansatt. Disse kan omfatte:

 • Lengden på ansettelsen
 • Produktivitet
 • Ansattes engasjement
 • Rampetid
 • Måloppnåelse

Visste du? 48 % av bedriftene sier henvisninger til ansatte er deres viktigste kilde til ansettelser av høy kvalitet.

Flott rekrutteringsprogramvare kan lage rapporter og dashbord med de mest oppdaterte beregningene for å gi rekrutterere en rask oversikt over kvaliteten på ansettelsen. Teamet ditt kan sammenligne kvaliteten på ansettelsen for nyansatte i samme rolle og de som ble ansatt omtrent samtidig for å oppdage likheter i ombordstignings- eller ansettelsesprosessen.

Kvaliteten på ansettelsesinnsikt kan hjelpe rekrutterere med å identifisere hva topputøvere har til felles og bruke denne kunnskapen til å avgrense rekrutteringsstrategier og informere fremtidige ansettelsesbeslutninger. Høy kvalitet på ansettelsen er bevis på at rekruttererne bruker effektive strategier for å nå topptalenter og holde kandidatene engasjert gjennom hele rekrutteringsprosessen.

En programvareløsning for rekruttering kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder å finne kvalifiserte kandidater av høy kvalitet, spesielt når talentlandskapet er så konkurransedyktig. Å gi rekrutterere de riktige verktøyene for å finne de best mulige medarbeiderne hjelper dem ikke bare å ansette bedre og raskere – bedre ansettelser og færre tomme roller bidrar også til en vellykket virksomhet.

Dine rekrutterere kan høste alle disse fordelene, og mer, med ClearCompanys prisbelønte rekrutteringsplattform. Vår moderne rekrutteringsplattform er utstyrt med verktøyene og rapportene som trengs for å finne gode kandidater og ta databaserte ansettelsesbeslutninger.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *