5 vinnende triks Hold fokus og øk produktiviteten

Sliter du med å holde fokus og øke produktiviteten på jobben?

Er du lei av å konstant bli distrahert av telefonvarsler, e-poster og endeløse oppgaver?

Ikke bekymre deg, Du er i godt selskap.

Det moderne livet gir oss mange distraksjoner og utfordringer som kan hindre oss i å nå våre mål og maksimere produktiviteten. Tenk bare på mobiltelefonen vår, som for øyeblikket ser ut til å være mer enn vår beste venn. Han er med oss, ofte, til og med på badet.

Men Det finnes en løsning! I denne artikkelen vil jeg avsløre for deg 5 vinnertriks som vil hjelpe deg å holde fokus, øke produktiviteten din. De vil tillate deg å nå dine personlige og profesjonelle mål.

Les videre for å finne ut hvordan du kan overvinne distraksjoner og nå nye nivåer av produktivitet.

Å ha de riktige teknikkene kan hjelpe deg med å oppnå et produktivitetsnivå du ikke trodde var mulig.

1. For å øke produktiviteten husk å ta pauser

Jeg vet hva du tenker, det virker absurd at det første trikset for å øke produktiviteten er å ta pauser!

Jeg forstår deg, i utgangspunktet hørtes det rart ut for meg også.

derimot Produktiviteten starter rett med pauser. Psykisk tretthet det er faktisk en av hovedfaktorene som påvirker konsentrasjon og produktivitet. Selv når du jobber med et prosjekt, ta noen minutter til å sortere tankene dine.

For å maksimere produktiviteten må du planlegge strategiske pauser i løpet av arbeidsdagen.

Forutsatt at du begynte å jobbe kl. 08.00, bør den første pausen være midt på formiddagen, rundt kl. 11.00. Ta deg tid til å gå bort fra innlegget ditt, ta en kaffe eller ta en kort spasertur. Lad opp energien din og oksygenere hjernen din.

En lengre pause bør vies til lunsj. Hvis du kan, kom deg vekk fra kontoret eller arbeidsstasjonen hvis du jobber hjemmefra. Når du er ferdig med å spise, gi deg selv litt trening for å frigjøre spenninger.

Til slutt, planlegg en ny kort pause sent på ettermiddagen, for å drive bort igjen og friske opp sinnet ditt. Dette vil hjelpe deg å gjenvinne fokus og opprettholde produktiviteten.

2. Identifiser og fjern distraksjoner

Et annet viktig skritt for å opprettholde fokus og øke produktiviteten er identifisere og fjerne alle distraksjoner. Fjern alt som kan forstyrre arbeidsflyten din. Disse distraksjonene kan være:

  • E-post
  • Sosiale medier varsler
  • WhatsApp-meldinger
  • Linkene interessant som du oppdager under søkene dine.

Så sørg for at du slår av alle unødvendige varsler, spesielt når du jobber. Begrens derfor antallet åpne faner under søket.

Hvis du stadig får lyst til å distrahere deg fra oppgaven du jobber med, stopp opp og tenk på hvordan du følte det. Ikke klandre deg selv for feilen. Helleridentifisere hva som distraherte deg, for å bli oppmerksom på triggere og ubehag. Hvis du har tenkt å bruke en time på en viktig oppgave eller strategisk tenkning, still inn en timer i 10 minutter. Men før du klikker på noe annet. Bruk denne tiden til å fokusere på oppgaven din eller bare ta en pust i bakken og unnslippe fristelsen til distraksjon. Med tid og øvelse vil du være i stand til å motstå trangen til å distrahere deg selv.

3. Redusere distraksjoner? Hold deg organisert

Å finne tid til å tenke kan være vanskelig når du er viklet inn i ledelsesoppgaver som:

  • E-postene,
  • telefonsamtalene,
  • Chatter med sjefen eller lagkameratene,
  • Avtaler og spontane interaksjoner.

Det er også viktig å ta seg tid til reflektert arbeid og komme med nye ideer. Prøv å sette av minst en time om dagen til denne typen aktivitet, men sørg for at du gjør det uten distraksjoner.

Å organisere og planlegge arbeidet ditt vil også hjelpe deg med å øke produktiviteten. Så ta deg litt tid organisere dagens aktiviteter, slik at du vet hvilke oppgaver du trenger for å få gjort i tide. Å planlegge arbeidet ditt vil også hjelpe deg med å administrere timene som er tilgjengelige, og unngå unødvendig sløsing med tid.

For å håndtere forvirringen som kan invadere sinnet ditt, er det viktig å få orden på tankene dine. En tradisjonell måte å gjøre dette på er å skriv alle tingene du skal gjøre på et stykke papir e lage en huskeliste delt inn i tre deler:

  • Ting å gjøre for kundene.

På denne måten vil du ha alt under kontroll og du vil kunne oppleve den rette nytelsen etter hvert som du krysser ut punktene på listen.

Husk imidlertid at forvirring ikke bare er arbeidsrelaterte tanker. Derfor, før du begynner å fokusere på arbeidet ditt, skriv et notat (for hånd, på din PC eller smarttelefon). Skriv inn alle tingene du må dedikere deg til når arbeidsdagen er over. Bruk påminnelser hvis du foretrekker. På denne måten vil du endelig kunne frigjøre tankene dine og vie deg fullt ut til dine profesjonelle aktiviteter.

4. Øke produktiviteten? Still inn en tidtaker

Å stille inn en tidtaker kan hjelpe deg med å holde fokus og øke produktiviteten. Ved å stille inn en tidtaker vil du jobbe i tidsblokker. Derfor vil du vite hvor mye tid du har til rådighet for å utføre en bestemt oppgave. Har en’effektiv tidsstyring vil også hjelpe reduser utsettelse og fokuser kun på arbeidet du trenger å gjøre. Ikke glem å legge til små skytepauser mellom et tidsrom og det neste.

5. Sett deg mål: Avgjørende for produktiviteten

Forplikte seg til et spesifikt mål, bidrar til å opprettholde fokus og øke produktiviteten. Å fastslå hva som er nødvendig og hva som ikke er, bidrar til å opprettholde god konsentrasjon under arbeidet. Hvis du kan identifisere og oppnå spesifikke mål, vil fokuset ditt under arbeidet være mer fokusert. Og produktiviteten vil øke tilsvarende.

Konklusjon

Vi har sagt at økt produktivitet krever planlegger, organisering og vilje til å engasjere seg med et bestemt mål. Organiser dagens aktiviteter, på denne måten vil du ha klart hvilke forpliktelser du må gjennomføre i tide. Bryte tidsplanen strategier i løpet av arbeidsdagen, minst en om morgenen, en til lunsj og en om ettermiddagen. Selv bare 10 til 20 minutter er allerede greit. Dessuten, husk å slå av alle varsler ikke nødvendig. Begrens antall åpne faner mens du søker og still inn en 10-minutters timer før du klikker på noe annet. Å etablere hva som er nødvendig og hva som ikke er, vil også bidra til å opprettholde god konsentrasjon under arbeid og for å maksimere produktiviteten.

Til slutt, husk å hvile godt når du er ferdig med arbeidsdagen for å lade opp energien. Å opprettholde fokus og øke produktiviteten kan være utfordrende, men ved å følge teknikkene som er skissert ovenfor, kan du oppnå produktivitetsmålene dine mer effektivt.

Jeg håper disse tipsene hjelper deg hvis du går gjennom en periode hvor du føler deg distrahert eller uproduktiv. I så fall, legg igjen en kommentar nedenfor eller skriv i fellesskapet Investherohvor du kan finne gründere og investorer som utveksler råd om disse temaene og mer.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *