5 trinn til prosessen med undersøkelse av ansattes engasjement

Ville du bli overrasket over å høre at bare 21 % av ansatte rundt om i verden er engasjert på jobb? Mens amerikanske ansatte totalt sett er mer engasjerte, med 32 %, er dette tallet ned fra 36 % i 2020. Gallup anslår at «stille sluttere», folk som ikke er engasjert i jobben, utgjør omtrent halvparten av den amerikanske arbeidsstyrken – men i virkeligheten, «sannsynligvis mer.» Lavt engasjement er spesielt utbredt blant de yngste arbeiderne, Gen Z og millennials under 35 år.

38 % av bedriftene bruker allerede #EmployeeEngagement-analyse. Hold deg oppdatert med konkurrentene ved å bruke programvare for engasjementundersøkelser for å analysere medarbeiderdataene dine:

Medarbeiderengasjement er en stor sak fordi det påvirker produktivitet, lønnsomhet, oppbevaring, kvalitet på arbeidet og til og med sikkerhet. Det er ingen erstatning for engasjerte ansatte – du kan ikke forfalske resultatene til en arbeidsstyrke som føler seg støttet, sett og verdsatt av arbeidsgiveren sin.

Men hvordan vet du om dine ansatte er svært engasjerte, «slutter å slutte» eller helt sjekket ut? Hvordan finner du ut hva som bidrar til bedriftens engasjementsnivå? Få denne verdifulle innsikten og mer med medarbeiderundersøkelser.

Hva er undersøkelser for ansattes engasjement?

Undersøkelser for medarbeiderengasjement er et sett med spørsmål som sendes ut til alle eller noen av dine ansatte, enten etter en tidsplan eller etter behov. Undersøkelsene hjelper bedriften din med å måle nivåene for ansattes engasjement og måle effektiviteten til engasjementstiltakene dine. Undersøkelsesresultater kan kaste lys over hoveddriverne for medarbeiderengasjement i organisasjonen din og gi deg pekepinn på flaskehalser som hindrer den i å øke.

Undersøkelser kan også brukes til å grave dypere inn i spesifikke engasjementsemner, som ansattes velvære, oppholdsmotivatorer, fjernarbeid og mer. Disse kan hjelpe deg med å finne områder av uengasjement, samt finne ut hvilke strategier som er mest effektive i din bedrift.

«Verktøyet er bare så nyttig som det du gjør med informasjonen. Før du gjennomfører en medarbeiderundersøkelse, forplikt deg til å ta grep på tilbakemeldingene. Det er ikke noe mer uengasjerende enn å be om tilbakemeldinger fra ansatte og ikke gjøre noe med det. Gå inn i det med en holdning om å «avsløre virkeligheten» og en tankegang til å handle. Bruk deretter et verktøy som gjør det mulig for enkle, hyppige undersøkelser som er enkle å gjennomføre.»

– Ben DeSpain, Velocity, et Managed Services Company via Forbes

Hvorfor sende engasjementsundersøkelser?

Det er mange grunner til å sende medarbeiderundersøkelser:

 • De er en utmerket måte å samle inn mange ansattes tilbakemeldinger på effektivt.
 • Undersøkelser lar deg få en følelse av hvordan flertallet av dine ansatte har det.
 • Å samle inn anonyme svar øker sannsynligheten for at respondentene svarer ærlig.
 • Ansatte føler at stemmene deres blir hørt, noe som driver engasjement i seg selv.
 • Undersøkelser bidrar til å skape en mer ærlig og transparent bedriftskultur.
 • Undersøkelser oppmuntrer til kritisk tenkning, noe som kan føre til kreativ problemløsning og enda mer skjønnsmessig innsats.

Undersøkelsesresultater gir deg da en ide om hvorvidt strategiene for medarbeiderengasjement fungerer eller om de fortsatt trenger forbedring. Du kan lage en handlingsplan basert på reelle svar i stedet for å gjette hva teamene vil svare best på. Og best av alt, dine ansatte vil se at bedriften din ikke bare lytter til tilbakemeldingene deres, men faktisk bruker den til å informere strategi – en sikker måte å motivere og beholde ansatte på.

5 trinn for å lage din medarbeiderengasjementundersøkelse

Enten du starter en ny prosess for engasjementsundersøkelser eller fornyer en utdatert strategi, krever det å få undersøkelser i gang en plan og lederskap. Du må gjøre saken ikke bare for å dedikere HRs tid til prosjektet, men også for å kjøpe programvare for ansattes engasjement. Manuelle undersøkelser er nesten foreldet i dagens verden, spesielt hvis bedriften din har eksterne arbeidere eller flere lokasjoner. Programvaren gjør det mulig for teamet ditt å gjennomføre en effektiv undersøkelsesprosess.

Følg disse fem trinnene for å argumentere for programvare og starte dine egne medarbeiderundersøkelser.

Ikke koble fra engasjementsundersøkelsene dine

Å sende spørreundersøkelser er bare en del av ligningen. Kom i forkant av konkurrentene med undersøkelser som inspirerer til virkelig handling.

 • Bare 29 % av bedriftene sier at alle ledere deler resultatene fra sine medarbeiderundersøkelser.
 • 58 % av selskapene reagerer ikke på resultatene av undersøkelsene sine.
 • Bare 22 % av bedriftene sender undersøkelser som faktisk bidrar til å forbedre engasjementet.

1. Bestem hvilke ansatte som skal få undersøkelsen.

Først bør du bestemme hvem som skal motta undersøkelsen. Hvis HR-teamet ditt ikke har gjennomført en medarbeiderundersøkelse før, kan du velge å sende den til et mindre antall ansatte. Det kan også hende du ser etter svar fra en bestemt avdeling eller bedrift. Men for en generell engasjementsundersøkelse, velg et bredt spekter av ansatte på alle nivåer og på tvers av avdelinger for å etablere en grunnlinje som representerer arbeidsstyrken din nøyaktig.

Selv om du kan velge undersøkelsens målgruppe, kan du ikke velge svarfrekvensen. Pass på at undersøkelsesgruppen din ikke er for liten for å få et tilstrekkelig antall svar, og be ledere oppmuntre teamene deres til å svare.

2. Sett et mål for undersøkelsen.

Medarbeiderundersøkelser må ha et klart mål – du bør ikke bare avfyre ​​undersøkelser til dine ansatte uten mål i tankene. Identifiser hva du vil lære av undersøkelsen før du kjøper programvare for å være sikker på at du velger en løsning som passer dine behov.

Ønsker du å få en følelse av det generelle engasjementet? Er du interessert i hva nyansatte har å si om bedriftens ombordstigningsprosess? Kanskje du ønsker å identifisere hva som kan forårsake høyere omsetning enn normalt eller finne ut hva som driver betydelig høyere oppbevaring i en bestemt avdeling.

For å argumentere for engasjementsprogramvare, identifiser muligheter for regelmessige undersøkelser. Du kan for eksempel sende en lang medarbeiderengasjementundersøkelse én gang i året og korte pulsundersøkelser kvartalsvis. Det kan være lurt å introdusere en onboarding-undersøkelse for å forbedre opplevelsen og øke ansettelsen. Uansett årsak, ha et mål – eller noen få mål – i tankene for å veilede beslutningstaking.

3. Få buy-in for engasjementundersøkelsesprogramvare.

Fordelene ved å bruke programvare for ansattes engasjement er for mange til å ignorere for både HR-teamet og de ansatte. 38 % av bedriftene bruker allerede analyser for å forbedre ansattes engasjement. Det er ingen overraskelse med tanke på at engasjement kan gjøre eller ødelegge forretningssuksess. Engasjementsprogramvare hjelper bedriften din med å holde kontakten med sine ansatte og holde tritt med konkurrentene i den nye arbeidsverdenen.

Visste du at US #EmployeeEngagement trender ned for første gang på ti år? Følg disse 5 trinnene for å sende en medarbeiderundersøkelse og måle engasjement i din bedrift:

Gjør din sak for undersøkelsesprogramvare ved å fremheve disse viktige programvarefunksjonene HR kan bruke for å lansere effektive undersøkelser:

 • Velg mellom flere ulike typer medarbeiderengasjementundersøkelser
 • Bruk forhåndsbygde maler, tilpass spørsmålene eller lag dine egne spørreundersøkelser og vurderingsskala
 • Send spørreundersøkelser via e-post og tekstmelding for å øke svarprosenten
 • Angi en sluttdato for undersøkelsessyklusen og automatiser påminnelser
 • Analyser og sammenlign svar på hvert undersøkelsesspørsmål på tvers av sted, avdeling og rolle med det intuitive resultatpanelet

Ikke glem de mange fordelene ansatte får fra undersøkelser:

 • Gi muligheter til å dele sine meninger og få sin stemme hørt
 • Fremme åpenhet og ærlighet
 • Bygg tillit og styrker kollega- og lederrelasjoner
 • Organisasjonsendringer som gjenspeiler tilbakemeldingene deres

4. Bruk den nye programvaren til å lage undersøkelsesdesignet og starte undersøkelsessyklusen.

Du kan skrive dine egne spørreundersøkelser om medarbeiderengasjement eller bruke en av undersøkelsesmalene som er innebygd i den nye programvareløsningen. Programvareleverandøren din kan hjelpe deg med å utforme og lansere din første undersøkelse. På den måten lærer du hvordan du bruker programvaren effektivt og får mest mulig ut av investeringen. Leverandøren din kan hjelpe deg med å jobbe gjennom kinkene i din første undersøkelsessyklus, spesielt hvis du ønsker å designe dine egne undersøkelser.

De beste programvareleverandørene for ansattes engasjement behandler kundene sine som partnere og gjør mye mer enn bare å implementere programvaren og overlate tøylene. Gode ​​leverandører gir grundig produktopplæring og råd om beste praksis. De kan hjelpe deg med å bestemme hva slags spørreundersøkelsesspørsmål du vil stille – kvalitative, kvantitative, korte svar eller en blanding. Leverandøren kan også vise deg tauene til resultatdashbordet.

Nå som du har valgt målgruppen din, satt et mål, kjøpt programvare og laget din første undersøkelse, har du kommet deg til den spennende delen. Send ut spørreundersøkelsen din og vent på at svarene kommer inn.

5. Analyser resultatene av undersøkelsen.

Det siste trinnet i medarbeiderundersøkelsesprosessen, analyse, er uten tvil både den viktigste og mest interessante delen. Hva sa dine ansatte og hvordan vil du svare? Hvilke trender identifiserte du og hvordan vil du møte dem? Ble du oppmerksom på usynlige engasjementsproblemer eller bekreftet hypotesen din om at langtidsansattes viktigste grunn til å bli er bedriftskulturen?

Uansett hva du lærer fra undersøkelsene dine medarbeiderengasjement, med programvare, samler du inn ekte, nøyaktige data direkte fra arbeidsstyrken din. Du kan vise dem at du lytter og at tilbakemeldingene deres kan ha en positiv innvirkning. Med medarbeiderundersøkelser kan du leve opp til dine ansattes forventninger og bidra til å skape et engasjerende, transparent arbeidsmiljø.

Uansett om beregningene dine stemmer overens med de siste nedadgående trendene eller ikke, bør engasjement alltid være en toppprioritet for HR. Gitt dens innflytelse på forretningsresultater og på ansattes opplevelse, vil det alltid være verdt å forbedre medarbeidernes engasjement. Det betyr også at det er en god investering å kjøpe engasjementsprogramvare som ClearCompany.

Med ClearCompany får du tilgang til undersøkelser som kan hjelpe med å måle engasjement og grave dypt inn i emner som hjelper deg med å identifisere engasjementsdrivere og hindringer. HR-teamet ditt kan begynne å bruke medarbeiderundersøkelser for å måle talentsuksess med en gang med ClearCompanys Employee Engagement-programvare. Lanser en undersøkelse fra biblioteket med engasjementsundersøkelser, gjør den til din egen, eller bygg en ny undersøkelse fra bunnen av. La så ClearCompany ta seg av den vanskelige delen – samle inn svar, sende automatiske undersøkelsespåminnelser og presentere resultatene i et brukervennlig dashbord.

Start dine egne medarbeiderundersøkelser umiddelbart med tre ClearCompany Employee Survey-maler:

 • Overordnet medarbeiderengasjementundersøkelse
 • Mangfold, egenkapital, inkludering og tilhørighet, bygget i samarbeid med Change Cadet
 • Hold motivatorer

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *