5 ting HR-ledere bør se etter i 2022

Når organisasjoner reflekterer over det siste året og HR-avdelinger planlegger for fremtiden, er det avgjørende å identifisere trendene innen HR som fagfolk kan forvente å se i løpet av året. Nedenfor fremhever vi fem nøkkeltrender innen HR og diskuterer hvordan ledere kan ta disse trendene inn i sine nåværende prosesser.

1. HR-funksjonen blir enda viktigere

Human Resources styrer alle deler av den ansattes livssyklus. Fra den første kontakten til innføringsopplevelsen, helt frem til avslutningsintervjuet, påvirker HR-ledere opplevelsen til en ansatt. Med så mye av den tradisjonelle livssyklusen som har møtt betydelige endringer fra COVID-19-viruset, blir HR-fagfolk anerkjent for deres nødvendighet i vellykkede organisasjoner.

#DYK kan så mye som 80 % av arbeidsstyrken være frilans innen 2030? @ClearCompany bryter ned 5 nøkkeltrender innen #HR som #ledere kan forvente i 2021:

Uansett hvilken bransje du vurderer, er HR midt i endringene som påvirker arbeiderne. Gjestfrihet og detaljhandel slipper fortsatt folk og vedtar ansettelsesstopp. Transport og logistikk opplever ansettelsesstigninger, omtrent som e-handel. HR-ledere står overfor et angrep av nye hindringer for arbeidere, mens de også permitterer, rekrutterer, ansetter, ombordstigning og trener nye teammedlemmer eksternt for å følge retningslinjer for sosial distansering.

Å navigere i disse utfordringene vil være enda mer unikt, ettersom mange organisasjoner omfavner arbeid fra hvor som helst eller fjernarbeidsformater. HR-ledere må kunne tilpasse seg fjernansettelser og skape virtuelle ombordstigningsprosesser som fremmer positive medarbeideropplevelser.

For de fleste er ansettelser og ombordstigning bare toppen av isfjellet. Dine nåværende ansatte sliter også i denne perioden, og HR-ledere må skape et ressursrikt miljø for å støtte dem. Blant mange andre ansvarsområder må HR-ledere:

 • Vær en nøkkelkilde til veiledning og informasjon under pandemien.
 • Administrer intern kommunikasjon for åpenhet og informasjon.
 • Bygg nettverk for samarbeid og produktivitet.
 • Implementer fjernopplæring og ytelsesstyringsprosesser.
 • Tilby sikkerhets- og sikkerhetsinformasjon om retur til jobb.
 • Hjelp ansatte å balansere hjemmeansvar med arbeidsmengden deres.

Det vi har sett i løpet av de siste 12 månedene er at HR-ledere har tatt steget opp og brukt årevis med opplæring og bransjekunnskap for å skape en sømløs og effektiv overgang.

2. Omdefinering av ansattes opplevelse

En fordel med disse HR-trendene i arbeidsstyrken er at mange ansatte setter pris på de nye mulighetene å jobbe hjemmefra har gitt. McKinsey fant at fleksibiliteten som følger med fjernarbeid har økt engasjement og trivsel i USA. Den samme studien fant imidlertid også at mer enn 80 % av respondentene sa at pandemien påvirker arbeidslivet deres. Å finne måter å støtte ansatte på og skape en positiv følelse av tilknytning mellom teamene dine vil bidra til å skape en arbeidsstyrke som er mer produktiv og engasjert i arbeidet deres.

I 2021 må HR-ledere få klarhet i hvordan ansatte påvirkes gjennom engasjementsverktøy og medarbeiderundersøkelser. Etter hvert er målet å forbedre de ansattes opplevelse og bedriftskultur ved å utnytte læringen fra denne unike perioden.

DYK? 80 % av arbeidstakere som er nybegynnere på fjernarbeid sier at bedriftens interne kommunikasjon hjelper dem til å føle seg tryggere på å ta avgjørelser under krisen.

3. Ansattes mentale helse tar en fremtredende plass

Denne forrige høsten siterte 76 % av de spurte respondentene økte nivåer av utbrenthet på grunn av stress fra pandemien. Arbeidstakere føler seg mer stresset og engstelig i sine profesjonelle og personlige liv, med kvinner og minoritetsarbeidere som i større grad føler konsekvensene. Ledere har rapportert følgende HR-trender i 2021:

 • Ansattes utbrenthet fra økt arbeidsbelastning
 • Smørbrødgenerasjonsspørsmål nærmer seg
 • Mangler på hjemmekontoret
 • Mangel på trygghet rundt skole og barnehage
 • Generell angst for å håndtere den drastiske endringen i livsstil

Ansattes trivsel og psykisk helse kommer utvilsomt til å være et fokus for HR-ledere. Hvordan kan gode HR-ledere tilby et fokus på trivsel som siver inn i bedriftskulturen?

 • Vær der. Dine ansatte må vite at de kan stole på deg eller teamet ditt for støtte når det er nødvendig. Vurder å legge igjen plass i timeplanen din for innsjekkinger eller improviserte møter, slik at de ansatte har mulighet for å diskutere vanskelige emner.
 • Vær empatisk. Vi står alle overfor nye og utfordrende opplevelser. Mange av dine ansatte vil slite med hindringer de aldri har møtt før, og læringskurven knyttet til fjernarbeid og ny teknologi betyr at produktiviteten til tider kan lide. Husk å vise empati og fjerne press i disse situasjonene for å hjelpe til med å løse problemer, og få laget ditt raskere på rett spor.
 • Vær strategisk. HR-ledere må forbli proaktive og se fremover etter ressurser, tilbud, teknologier eller muligheter som vil støtte deres eksterne ansatte bedre.
 • Vær oppmerksom. Enten du planlegger å returnere til kontoret eller ikke, vil det å være oppmerksom på følelsene til teamet ditt hjelpe deg med å identifisere potensielle fallgruver i fjernarbeidsstrategiene dine.
 • Vær forberedt. Organisasjoner som gjenåpner arbeidsplassene sine, vil måtte prioritere helse og sikkerhet for sine ansatte. Det kan bety en ny plass, avanserte systemer, nye retningslinjer og adressering til de ansatte som rett og slett ikke føler seg trygge ved å komme tilbake på jobb.

Det er på tide å reflektere over det siste året og planlegge for fremtiden. @ClearCompany hjelper deg med å forberede deg til 2021 med disse 5 viktige #trendene i #HR:

4. Introdusere fleksible, flytende retningslinjer

En HR-trend å se etter er organisasjoner som lener seg til fleksible, flytende arbeidspolitikker. Med fjernarbeid og arbeidsflekspolicyer kan ansatte ta mer eierskap til sine ukeplaner og profesjonelle karrierer. Andre alternativer for fleksarbeid inkluderer kontrakts- eller konsertarbeidere og alternative fordeler som tilbys ansatte.

For organisasjoner som trenger å foreta ytterligere budsjettkutt for å holde bunnlinjen fremover, har HR-ledere beslutninger om ting, inkludert reduserte arbeidsukeplaner, permittering av ansatte eller reduksjon av tilbudte fordeler til ansatte. Det siste året har mange HR-ledere kjempet med nettopp disse beslutningene. Når vi kommer oss etter det siste året og starter 2021 på nytt, vil de samme lederne måtte utarbeide planer for fremtidige forstyrrelser.

Dette er ikke noe sjokk for analytikere i arbeidsstyrkeledelse som studerer fremveksten av kontingent- og frilansmarkedsplasser over hele verden. I følge JLL Consulting kan så mye som 80 % av arbeidsstyrken være frilans innen 2030. Dette reiser spørsmålene:

 • Hvordan får bedriften din frilans- eller kontraktarbeidere?
 • Hvordan vil resultatberegninger og fordeler gjelde for arbeidere som ikke er på heltid?
 • Hvordan vil du legge inn oppbevaring og omsetningstall med en flytende arbeidsstyrke?
 • Hvordan kan du lage effektive onboarding- og opplæringsprosesser for beredskapsarbeidere?

5. Data-informert innsikt motvekt med menneskelig innsikt

Investering i teknologi som lar teamet ditt jobbe virtuelt og overvåke kommunikasjon er avgjørende for suksessen til enhver ekstern organisasjon. En HR-trend å omfavne er oppmuntring til samarbeid og åpenhet. Verktøy for produktivitetssporing kan hjelpe til med åpenhet ved å gi verdifull innsikt i hvordan de ansatte takler påkjenningene fra pandemien. Disse teknologiske verktøyene gjør det mulig for HR-ledere å bruke tilbakemeldinger i sanntid for å sikre at teamet deres fortsetter å vokse og kommunisere. Denne handlingsrettede tilbakemeldingen kan hjelpe teamet ditt med å forberede seg på ytterligere endringer.

Mens noen selskaper velger å investere i mer utradisjonelle overvåkingsverktøy, som e-postovervåking og bruk av sosiale medier på arbeidsplassen, kan gode HR-ledere bestemme seg for å gå en annen vei. Datainformert innsikt fra medarbeiderundersøkelser og sentiment er fordelaktig, men sporing av en arbeiders produktivitet ved å overvåke kan redusere tilliten til organisasjonen og føre til flere problemer på veien.

DYK? I 2018 fant Gartner at mer enn 50 % av de undersøkte store selskapene brukte utradisjonelle teknikker som e-postskraping og sporing av arbeidsområdebruk for å overvåke ansatte.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *