5 statistikk om medarbeiderutvikling du ikke har hørt om

Denne artikkelen om medarbeiderutviklingsstatistikk ble oppdatert i november 2016. All relevant statistikk og kopi har siden blitt oppdatert fra september 2021.

Et ønske om opplærings- og utviklingsmuligheter for ansatte er en av de viktigste grunnene til at arbeidere flytter til et nytt selskap eller starter jobbsøkingen. Det alene beviser at ansatte ønsker faglig vekst og en sjanse til å lære nye ferdigheter. Og gode nyheter – fordelene ved å investere i utviklingen deres er mange. For ikke å nevne, faglig utvikling har blitt stadig viktigere ettersom konkurransen om talenter fortsatt er hard.

Det er avgjørende å gi ansatte lærings- og utviklingsmuligheter som en del av en vellykket resultatstyringsstrategi. Fortsett å lese for å se karriereutviklingsstatistikken som beviser sin verdi (spoilervarsel: vi fant mer enn fem!).

Ikke gå glipp av denne oppdaterte #employeedevelopment-statistikken fra @ClearCompany som du MÅ vite i 2021:

1. Hvis et selskap investerer i ansattes karrierer, sa 94 % at de ville bli i selskapet lenger.

Dette er en av de mest svimlende statistikkene om opplæring og utvikling av ansatte. Det kunne ikke vært mer tydelig at profesjonell vekst betyr høyere oppbevaring. Det gir bare mening at ansatte som føler at deres vekst blir prioritert, er mer engasjert i arbeidet og mer sannsynlig å bli på jobben.

Oppbevaring av ansatte er et så stort problem i talentledelse nå og alltid. Arbeidsgivere vil gjøre klokt i å begynne å investere mer ressurser i opplæring og utvikling. Her er mer bevis på kraften til faglig utvikling på oppbevaring:

 • Ansatte som har tilgang til faglige utviklingsmuligheter er 15 % mer engasjerte.
 • Oppbevaringsgraden er 34 % høyere blant organisasjoner som tilbyr utviklingsmuligheter for ansatte.
 • 58 % av de ansatte (62 % av Millennials og GenX) sier faglig utvikling bidrar til deres jobbtilfredshet, en viktig faktor for oppbevaring.

Ansatte som ønsker opplæring, coaching og veiledning er vanligvis høypresterende og svært engasjerte. Disse ansatte ønsker ferdigheter og ønsker å bli mer verdifulle og allsidige. Har du ansatte som hopper på sjansen til å få en ny sertifisering eller delta på et nettkurs? I så fall er det et positivt tegn på engasjement, ytelse og oppbevaring i organisasjonen din.

2,74 % av arbeiderne sier at mangel på utviklingsmuligheter hindrer dem i å nå sitt fulle potensial.

Læring, utvikling og opplæring er alle gode måter å hjelpe alle ansatte med å nå sitt fulle potensial. Problemet er vanligvis at de ikke får de riktige verktøyene eller mulighetene. Denne medarbeiderutviklingsstatistikken viser at ansatte er ivrige etter å bli bedre i jobben og få ny kompetanse.

Et overveldende flertall av arbeidstakere ønsker å lære. Det er opp til organisasjonen din å gi dem muligheten til det. Hvis du ikke gjør det, kan du se dem hoppe skipet til fordel for et selskap som gjør det.

 • Bare 29 % av organisasjonene har en klar lærings- og utviklingsplan (L&D) for sine ansatte.
 • 34 % av de ansatte sier at karriereutviklingsmuligheter motiverte dem til å forlate sin tidligere stilling.
 • 87 % av millennials sier faglig vekst og karriereutvikling er svært viktig.
 • 76 % av de ansatte ser etter muligheter for å utvide karrieren.

Enkelt sagt blir opplæring og utviklingsarbeid av ansatte sett på som en investering i dem. Bevis for dine ansatte at utviklingen deres betyr noe ved å tilby vekstmuligheter for å beholde ambisiøse, høytytende, vekstsøkende ansatte.

3. Lederopplæring økte deltakernes læringskapasitet med 25 % og deres prestasjoner med 20 %.

Ansatte på startnivå er ikke de eneste medlemmene av organisasjonen din som trenger opplæring og faglig utvikling. Ledere, avdelingsledere og til og med ledere kan fortsette å utvikle sine ferdigheter og utvide sin ekspertise gjennom hele karrieren. Opplæring av ledere er en del av en effektiv resultatstyringsstrategi. Det hjelper eksisterende ledere til å bli bedre ledere og skaper nye ledere som kan avansere i organisasjonen din.

Arbeidsstyrken din vil ha #ansattutviklingsmuligheter – men 74 % sier at mangel på muligheter holder dem tilbake. Se mer statistikk om viktigheten av å investere i dine ansatte fra @ClearCompany:

I tillegg er både ansatte som allerede er ledere, og de som ønsker å bli ledere, opptatt av å få lederutdanning. Dessverre har ikke ledere alltid tilgang til opplæringen de ønsker.

 • 60 % av millennials ønsker ledertrening.
 • 41 % av ledere som fører tilsyn med tre til fem ansatte sier at de ikke har fått opplæring i det hele tatt. 59 % av ledere som fører tilsyn med én til to ansatte sier det samme.

Med så mye av arbeidsstyrken som er interessert i både lederskap og læring, er det utvilsomt fremtidige ledere hvis ferdigheter ikke er fullt ut realisert. Eksisterende ledere trenger mer støtte for å være effektive ledere som kan bidra til veksten i teamene deres.

4. 91 % av de ansatte ønsker personlig tilpasset, relevant opplæring.

Arbeidsgivere søker etter innovative måter å tiltrekke seg kvalitetstalent, bygge bro over kompetansegapet og gi ansatte en grunn til å bli – og medarbeiderutvikling er det. Men bedrifter må gjøre mer enn å bare presentere sine ansatte for noen opplæringskurs. Som denne statistikken over ansattes opplæring og utvikling viser, må organisasjoner tilby opplærings- og utviklingsmuligheter mer effektivt.

Nøkkelen til å lykkes med å bygge bro over gapet og gi læringsmuligheter som dine ansatte vil dra nytte av? Finn ut metodene de foretrekker når det kommer til trening og utvikling, og bruk dem i praksis. Å bruke lærings- og utviklingsstrategier som fungerer for dine ansatte, gjør det mye mer sannsynlig at disse strategiene vil lykkes.

 • 54 % av de ansatte ville brukt mer tid på medarbeiderutvikling hvis de fikk spesifikke kursanbefalinger rettet mot å hjelpe dem med å nå sine profesjonelle mål.
 • Et godt planlagt opplæringsprogram for ansatte vil ha en positiv innvirkning på engasjementet for 93 % av de ansatte.
 • 85 % av de ansatte ønsker å velge sine egne treningstider og ha kontroll over treningsplanen.

5. Bedrifter som bruker 1500 USD eller mer på medarbeiderutvikling per år rapporterer 24 % høyere årlig fortjeneste enn organisasjoner som bruker mindre.

Bedrifter som investerer i sine ansatte er mer lønnsomme. Det betyr at karriereutvikling og opplæring ikke bare er bra for arbeidsstyrken din – det er også bra for bedriften. Å tilby læring, utvikling og opplæring er et konkurransefortrinn i virksomheten av en rekke andre grunner også. Ikke minst av dem er at organisasjonen ender opp med kunnskapsrike, dyktige medarbeidere. Ansatte er også mer investert i et selskap som investerer i dem.

Flere store organisasjoner øker satsingen på kompetanse og opplæring. Det er et tegn på at mange bedrifter blir klar over fordelene med medarbeiderutvikling. I tillegg snakker organisasjoner mer om behovet for karriereutvikling og setter det som en topp prioritet.

 • 64 % av L&D-fagfolk sier at omutdanning av nåværende ansatte for å fylle ferdighetshull er en toppprioritet.
 • JPMorgan Chase, Amazon og PwC investerer i sine ansatte på en stor måte:
  • JPMorgan Chase økte sine 250 millioner dollar oppkvalifiseringsinvesteringer til 600 millioner dollar.
  • Amazon bruker 700 millioner dollar på oppkvalifisering for sine ansatte.
  • PwC investerer 3 milliarder dollar i oppkvalifisering i løpet av de neste tre til fire årene.

Disse medarbeiderutviklingsstatistikkene viser at etterspørselen etter vekst, oppkvalifisering og videreutdanning er høy. Ansatte er mer engasjerte i organisasjoner som prioriterer karriereutvikling, og det er et kraftig verktøy for rekruttering og oppbevaring.

Talentadministrasjonsprogramvare forventes å være et marked på 16 milliarder dollar innen 2023, så det er tydelig at bedrifter velger programvare for å forbedre strategiene sine. Riktig programvare for sporing og ytelsesstyring kan gjøre en verden av forskjell når det gjelder å skape et sterkt, effektivt medarbeiderutviklingsprogram.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *