5 måter ytelsesstyring driver ansattes engasjement

Resultatstyring og medarbeiderengasjement henger tett sammen. Engasjerte medarbeidere er mer motiverte, fornøyde med jobben sin og føler seg støttet til å yte sitt beste på jobben. Prestasjonssamtaler er en sjanse for ledere til å motivere teammedlemmer, måle ansattes tilfredshet og sørge for at ansatte føler seg rustet til å gjøre jobben sin. Så det er fornuftig at en effektiv måte å forbedre ansattes engasjement på er gjennom bedriftens resultatstyringsstrategi.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor ansattes engasjement er så viktig i dag. Deretter kan du lære om fem måter rammeverket ditt for resultatstyring bør drive engasjement.

#PerformanceManagement-strategi kan drive #EmployeeEngagement – ​​men bare hvis du vet hva ansatte trenger for å holde seg engasjert. Finn ut 5 måter en solid resultatstrategi kan drive engasjement på:

Hvorfor det er viktig å drive medarbeiderengasjement nå

En Gallup-undersøkelse fant nylig at amerikanske ansattes engasjement har gått ned for første gang på nesten ti år, fra 36 % i 2019 til 32 % i første halvdel av 2022. Det er ikke nødvendigvis en overraskelse at engasjementet har blitt påvirket i lys av arbeidsplassen forstyrrelser siden utbruddet av COVID-19-pandemien, fra masseoppsigelser og en umiddelbar overgang til fjernarbeid til den store resignasjonen (eller den store omprioriteringen) og dagens kandidatmarked.

gallup-avstemning

Ut med de gamle

Det er på tide med en fornyelse hvis du stoler på tradisjonelle årlige ytelsesvurderinger – det er de upopulær med både ansatte og ledere:

 • 95 % av lederne er misfornøyde med sin nåværende gjennomgangsprosess.
 • Bare 14 % synes ytelsesanmeldelser er motiverende.
 • Bare 13 % av ansatte og ledere mener at årlige gjennomganger er nyttige.

Selv om det ikke er helt overraskende, bør nedgangen i ansattes engasjement ikke ignoreres. Frakobling og lavt engasjement fører til tap så høye som 500 milliarder dollar hvert år. På den annen side er svært engasjerte medarbeidere en uvurderlig ressurs for enhver virksomhet, noe som fører til:

 • Opptil 21 % høyere lønnsomhet
 • Omsetningshastigheter opptil 31 % lavere
 • 20 % økning i salget

Heldigvis har vi innsikt i hvorfor ansattes engasjement falt. Gallups meningsmåling viste at respondentenes poengsum var lavere for spørsmål knyttet til:

 • Klarhet i forventningene
 • Materialer og utstyr
 • Anerkjennelse
 • Utviklingsforbindelse

På en positiv måte fant Gallup at selskaper som prioriterte kultur, ansattes velvære, støtte og kommunikasjon var i stand til å opprettholde 70 % gjennomsnittlig medarbeiderengasjement. Det er mer enn det dobbelte av gjennomsnittet i USA i en tid da det generelle engasjementsnivået falt.

Etterlign disse selskapene ved å ta hensyn til driverne for ansattes engasjement og hva ansatte sier de trenger mer av. Se gjennom listen vår over måter resultatstyring fremmer ansattes engasjement for å sikre at strategien din er effektiv eller finne måter å gjøre den enda bedre på.

HR dypdykk: Hva er medarbeiderengasjement? En komplett guide

1. Ytelsesstyring gir klarhet

Resultatstyring hjelper ansatte med å forstå hva som forventes av dem på daglig basis og langsiktig i rollene deres. Funksjoner i et ytelsesstyringssystem som gir klarhet og veiledning inkluderer:

 • Målsettingoppdateringer og tilbakemeldinger
 • Ukentlig innsjekking med ledere
 • Ytelsesvurderingssykluser

Når de får tilbakemeldinger i sanntid, samarbeider for å sette nye mål og legger planer for fremtiden i bedriften din, kan ansatte jobbe trygt med mindre forvirring om hva de trenger å oppnå. Og de kan se at bedriften din er investert i deres suksess. Dette bygger tillit, fremmer en transparent bedriftskultur og holder ansatte mer engasjerte.

Visste du? 43 % av høyt engasjerte ansatte snakker med lederne sine minst en gang i uken.

2. Ytelsesstyring sikrer at ansatte har alt de trenger for å jobbe

Resultatstyring sikrer at ansatte er satt opp med riktig materiale og utstyr for å få arbeidet sitt gjort. Når møter er hyppige, er ledere mer i harmoni med rapportenes prosjekter og kan lettere tilby ekstra ressurser. Ansatte har mulighet til å be om materiell eller utstyr de måtte mangle. I tillegg bidrar det til å bygge et sterkt forhold til lederen deres der de føler seg komfortable med å be om ressurser.

Les mer: Lær om de forskjellige typene ytelsesstyringssystemer.

3. Ytelsesstyring fører til målrettet medarbeideranerkjennelse

Ansattes anerkjennelse er nå en viktig del av et engasjementsdrivende resultatstyringsprogram. Selv om takk og gratulasjoner kan virke som en liten gest, viser bevisene at anerkjennelse er et kraftig engasjementsverktøy:

 • Frivillig omsetning er 31 % lavere i selskaper med en anerkjennelseskultur
 • 71 % av bedriftene med høyt engasjerte ansatte anerkjenner deres gode arbeid, sammenlignet med 41 % av mindre engasjerte bedrifter
 • 70 % av de ansatte sier å bli takket av lederen er en av de mest effektive måtene å øke moralen på

Gjør anerkjennelse til en målrettet prestasjons- og medarbeiderengasjementstrategi ved å coache ledere til å rope frem godt arbeid når de ser det. Enten det er en stor seier, iherdig innsats eller en milepælsjubileum, oppfordrer ledere til å vise sin takknemlighet for laget sitt så ofte de kan.

En av fordelene med å bruke programvare for ansattes engasjement er at det gjør ansattes gjenkjennelse like enkelt som å sende en Slack-melding. ClearCompany’s Shout Outs and Celebrations kan hjelpe din bedrift å gjøre verdsettelse og takk til en integrert del av bedriftskulturen. De kan sendes til en dedikert Slack-kanal slik at alle kan ta seg tid til å feire kollegers prestasjoner, bursdager og arbeidsjubileer.

Inkluderer din #prestasjonsledelsesstrategi hyppig, målrettet #ansatteerkjennelse? Det driver #EmployeeEngagement og øker moralen:

4. Resultatstyringsplaner for fremtiden

Resultatstyring som planlegger for fremtiden fører til mer engasjerte, lojale ansatte og den kan også forbedre ytelsen med opptil 13 prosent. Fremtidsrettet resultatstyring betyr enda mer for ansatte etter pandemien: 47 % rapporterte å føle seg engstelige for jobben etter COVID-19. Å sette langsiktige mål kan bidra til å lette den angsten og gi ansatte retning i deres daglige arbeidshverdag.

Nylig forskning fra Gartner understreker viktigheten av å sette mål som er på linje med forretningsmål og satt i kontekst av ledere. Å hjelpe ansatte med å forstå forretningsmål og hvordan arbeidet deres passer inn, gjør fremtiden litt mindre mystisk. Som en ekstra bonus kan det øke de ansattes ytelse med 22 % og skape flere høypresterende i din bedrift.

5. Ytelsesstyring bygger tillit

Den mest effektive resultatstyringsstrategien er en som bygger tillit hos dine ansatte. Det skal demonstrere for de ansatte at organisasjonen din ønsker at de skal lykkes og fortsette å vokse. Prestasjonsstyringsprogrammer bygger tillit på flere måter:

«Tillit er som luften vi puster inn. Når det er tilstede, er det ingen som virkelig legger merke til det. Men når den er fraværende, legger alle merke til det.»

– Warren Buffett

 • La ansatte vite hva de kan forvente av resultatvurderinger og gi jevnlige tilbakemeldinger
 • La ansatte spille en aktiv rolle i målsetting og karrierevekst
 • Vis at din bedrift er forpliktet til langsiktighet medarbeiderutvikling

Når det er høy tillit på arbeidsplassen, er det fordeler på tvers av organisasjonen:

 • 76 % mer medarbeiderengasjement
 • 50 % høyere produktivitet
 • 40 % mindre utbrenthet

Tillit fremmer også samarbeid, kreativitet og innovasjon, og oppmuntrer ansatte til bedre konfliktløsning mellom team. I følge Jen Fisher, USAs sjef for velvære for Deloitte, er tillit grunnlaget for et sunt arbeidsmiljø og under usikkerheten forårsaket av pandemien, får det ny betydning.

Koble ytelse og engasjement for å få kontakt med ansatte

Du kan bruke programvare for å koble ansattes engasjement og resultatstyring og skape en enda tettere forbindelse mellom de to strategiene. God medarbeiderengasjementprogramvare har verktøy som medarbeiderundersøkelser og anerkjennelsesprogrammer. Den beste ytelsesstyringsprogramvaren inneholder funksjoner, inkludert ytelsesvurderinger og ansatt målsetting.

Topp programvareplattformer som ClearCompany tilbyr begge deler. Våre kunder drar nytte av økt innsikt, enklere prosessadministrasjon og et enda bredere utvalg av verktøy og funksjoner:

 • Mål ansattes engasjement med forhåndsbygde og tilpassede undersøkelser for medarbeiderengasjement
 • Gjennomgå og spor ansattes ytelse ved å bruke en rekke ekspertbygde gjennomgangsmaler og resultatrapporter
 • Samarbeid med ansatte for å sette mål, få jevnlige oppdateringer om fremgangen deres og gi rettidig tilbakemelding

Klar til å teste vår ytelses- og engasjementprogramvare for deg selv? Ta kontakt med ClearCompany-ekspertene og avtal en demo i dag.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *