5 måter å optimalisere ditt søkersporingssystem (ATS)

Søkersporingssystemer (ATS) er det beste programvarevalget for rekrutterere i dag, med 75 % som sier at de bruker teknologien. Og fremtiden for sporingsprogramvare for søkere er lys: det forventes å være en industri på 3,2 milliarder dollar innen 2026. Mellom den høye etterspørselen etter topptalenter og de økende egenskapene til ATS-programvare, er det ingen overraskelse at den har blitt allestedsnærværende i menneskelige ressurser.

Hvis bedriften din nylig har tatt i bruk eller oppgradert ATS, eller du lurer på om din nåværende ATS er på nivå, får du så mye verdi som mulig fra ATS? Spør deg selv om du virkelig bruker alle tilgjengelige funksjoner og verktøy. Hvis svaret er nei (eller kanskje!), fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan optimalisere ATS.

Finn ut 5 måter du kan optimalisere #ATS for mer effektive, effektive #rekruttering og #ansettelsesprosesser:

Hvorfor optimalisere ATS?

De utallige fordelene med en ansettelsesplattform i talentanskaffelse er umulig å ignorere. Hensikten med en ATS er å effektivisere og forenkle rekrutterings- og ansettelsesprosesser – lettere sagt enn gjort, ikke sant? Derfor er ATS-plattformer fullpakket med verktøy og funksjoner som gjør det enklere å finne kvalifiserte kandidater, holde dem engasjert og få dem ansatt raskt, alt samtidig som de hjelper HR-teamene med å spare tid ved å automatisere oppgaver.

Hvis det er noen ulemper med ATS-programvare, er det at det kan være vanskelig å bruke uten opplæring og inneholder så mange verktøy at du kanskje ikke engang vet at noen av dem eksisterer. På oppsiden både trener og feilsøker ATS-leverandører, og det er aldri ille å ha en fylt verktøykasse. La oss se på noen måter å optimalisere ATS og bruke den til det fulle.

1. Snakk med din ATS-programvarepartner

Det er ingen bedre måte å lære om søkersporingssystemet ditt enn fra programvareleverandøren din – tross alt har de bygget det! Her er noen måter å utnytte kunnskapen deres for ATS-optimalisering:

 • Be om å planlegge treningsøkter for laget ditt når nye funksjoner slippes.
 • Gå tilbake til opplæringsmateriell, som brukerstøtten eller brukerveiledningen, for å lære om funksjoner du kanskje har oversett.
 • Identifiser problemer teamet ditt har, og snakk med kontaktpersonen din om hvordan ATS kan bidra til å løse dem.

2. Strømlinjeforme kjedelige HR-oppgaver

Intervju raskere med en ATS

Hos ClearCompany tok det i gjennomsnitt seks dager og fem e-poster å planlegge screeningsintervjuer. Delvis på grunn av våre intervjuverktøy, det tar nå bare to dager og 1,5 e-poster i gjennomsnitt for å få kandidater på telefon med en rekrutterer.

De fleste jobbsøkene gjøres på nettet, enten det er via Google, LinkedIn eller jobbtavler. Det betyr at det er en viktig rekrutteringsprosess å legge ut ledige stillinger til så mange jobbstyrer som mulig. Dessverre er det også en av de kjedeligste.

En enorm fordel med ATS-programvaren er dens evne til å få dine åpne stillinger foran mange jobbsøkere raskt. Du kan administrere flere stillingsposter på tvers av en rekke jobbtavler fra ett enkelt dashbord.

Dette gjør at du kan:

 • Juster stillingsbeskrivelsens format og språk
 • Oppretthold konsistens på tvers av innlegg og plattformer
 • Øke mangfoldet naturlig under rekruttering

Teamet ditt kan også spare tid med søkersporingssystemets intervjuverktøy som intervjuplanlegging og virtuelle intervjulenker. Disse funksjonene reduserer frem og tilbake mellom kandidater og rekrutterere og muliggjør raskere intervjuplanlegging, spesielt når flere intervjuere er involvert.

3. Optimaliser kandidatteksting

Tekstrekruttering er en av de mest effektive måtene å komme i kontakt med kandidater på i dag – 89 % av jobbsøkere foretrekker å sende tekstmeldinger om en mulighet over en telefonsamtale eller e-post.

Noen av de beste ATS-tekstverktøyene inkluderer:

 • Klartekst: Lar rekrutterere sende tekstmeldinger til kandidater og få tilgang til meldinger i ATS
 • Tekst for å søke: Aktiverer jobbsøknader via tekstmelding
 • Dynamisk masseteksting: Gir rekrutterere muligheten til å sende tekstmeldinger til opptil 100 kandidater samtidig ved å bruke deres personlige opplysninger
 • Tekstmaler: Hjelp rekrutterere med å svare raskt og konsekvent på en rekke meldinger fra kandidater

Bruk disse verktøyene til å øke kandidatflyten din (opptil 3,5 ganger for ClearCompany-kunder!), få ​​raskere svar fra søkere og til slutt få fart på ansettelsen.

Får du mest mulig verdi ut av #ApplicantTrackingSystemet ditt? Finn ut 5 måter å sørge for:

4. Koble til LinkedIn Recruiter-lisensen

87 % av rekruttererne sier at de bruker LinkedIn for å skaffe kandidater regelmessig. Det er ingen overraskelse: LinkedIn har 1,6 millioner aktive brukere, og ansatte ansatt gjennom plattformen har 40 % mindre sannsynlighet for å slutte i løpet av de første seks månedene. Hvis bedriften din har en LinkedIn Recruiter-lisens, kan du «lenke» den til ATS for enda mer verdi.

ClearCompanys LinkedIn Recruiter System Connect (RSC)-integrasjon muliggjør denne kraftige forbindelsen mellom de to plattformene. Her er hvordan laget ditt drar nytte av det:

 • Synkroniser LinkedIn-profiler og ClearCompany-kandidatprofiler, eliminer datainntastingsfeil og dupliserte oppføringer og sørg for at kontaktinformasjon, arbeidshistorikk og annen kandidatinformasjon er nøyaktig og oppdatert.
 • Opprett automatisk nye ClearCompany-kandidatprofiler fra LinkedIn-data når kandidater deler informasjonen sin.
 • Søk etter kandidater i begge systemene samtidig ved å bruke en rekke kriterier, inkludert stillingstittel og plassering.
 • Få kandidatanbefalinger fra LinkedIn basert på stillingsbeskrivelser for åpne stillinger.

5. Koble til ATS og onboarding

ATS-plattformer som kobles til et Onboarding-system er en stor gevinst for effektiv ansettelse. Kandidatprofiler inneholder allerede den ansattes informasjon, og med bare noen få klikk kan HR endre statusen fra kandidat til ansatt og begynne onboarding.

En ATS som synkroniserer med den andre HR-programvaren din er nok en stor gevinst for effektivitet, noe som gjør det til en lek å eksportere ansattes data til lønns- og HRIS-systemer. HR-teamet ditt og de nyansatte vil være takknemlige for å unngå å skrive og skrive inn personlig informasjon om og om igjen.

Nå som du vet hvordan du kan optimalisere ATS-systemet ditt, kan du forbedre rekrutteringsprosessene dine og få enda flere raskere ansettelser. HR-teamet ditt vil ha alle verktøyene de trenger rett ved fingertuppene – og kunnskapen de trenger for å ta dem i bruk.

Slå på bakken med en fullt optimert ATS når du bruker ClearCompany. Med vår fantastiske implementeringsprosess og kontinuerlig støtte fra din dedikerte Customer Success Manager, vil du alltid få mest mulig ut av ATS-løsningen din.

Vi vet at du leter etter den beste ATS-en på markedet, og ClearCompany-ekspertene er klare til å vise deg hvorfor ATSen vår passer. Registrer deg for en demo for å teste vårt søkersporingssystem førstehånds.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *