5 forsikringstips for ditt første hjem

Den første egen leiligheten 🏠 er en milepæl på veien til et selvbestemt liv. Det er ikke lenger foreldrene som bestemmer, men du. Alt har sin pris – nå må du også administrere forsikringen din selv. Ikke bekymre deg, vi i forsikringsappen Sophia har de første nyttige tipsene ✨ til deg.

Forsikringstips #1: Tegn en husholdningsforsikring med en tilstrekkelig høy forsikringssum

Så snart du har personlige eiendeler i hjemmet ditt, bør verdien beskyttes av forsikring. Sørg for at forsikringssummen er tilstrekkelig høy. Tenk deg at leiligheten er fullstendig ødelagt av brann. Pengebeløpet du trenger for å kjøpe alle varer nye må dekkes av forsikringssummen. Ved beregning bør det likevel være tilstrekkelig reserve for fremtidige kjøp.

❇️ Vårt tips: Tegn innboforsikring så snart du oppbevarer personlige eiendeler i den nye leiligheten. Boligforsikringen dekker det.

Forsikringstips #2: Slik får du den ideelle husholdningsforsikringen

Med husholdningsforsikring finnes det en rekke valgfrie moduler og en lang rekke varianter. Her er det viktig å holde oversikt for å få en god forsikringsbeskyttelse for en liten penge.

Velg husholdningsforsikring med 100 % grov uaktsomhet

Tenk deg at du pliktoppfyllende betaler husholdningsforsikringen år etter år og så brenner du ned leiligheten på grunn av uforsiktighet. Dersom du opptrer grovt uaktsomt, så er det avgjørende om og i hvilken grad grov uaktsomhet er forsikret.

❇️ Vårt tips: Hold deg unna billige tariffer med ingen eller begrenset grov uaktsomhet.

Husholdningsforsikring beskytter også dine kjære

Hvis du og partneren din flytter inn i leiligheten sammen, er de også automatisk forsikret. Dette gjelder også dine barn. Små dyr som katter er også forsikret. Hvis du eier en hund, må du sørge for passende forsikringsdekning.

❇️ Vårt tips: Sørg for at hunden din også er forsikret under husholdningsforsikring eller tegn din egen ansvarsforsikring for dyreeier.

Ikke bli dratt av når det kommer til husholdningsforsikring

Så fornuftig og nyttig som husholdningsforsikring for din bolig er, kan noen av komponentene den inneholder være overflødige. En sammenligning av alle tilgjengelige produkter vil hjelpe deg å spare kostnader år etter år. Vi har samlet noen punkter som du kan bruke som veiledning:

  • Velg en langsiktighvis du får rabatt for det.
  • Så er det bare å velge en egenandelhvis rabatten du får er verdt det.
  • Sammenlign på nettet eller få hjelp fra en uavhengig megler (merk: en agent er ikke uavhengig) for å spare penger.

Disse og andre tips finner du i vårt blogginnlegg Husholdningsforsikring: 7 tips å passe på.

Forsikringstips #3: Sjekk hvilke forsikringer du mister ved å flytte

Flytter du sammen med foreldrene dine og registrerer deg i din første egen leilighet, kan du miste flere forsikringer samtidig. I enkelte områder (såkalte forsikringsgrener) er det vanlig at alle medlemmer av en familie som er registrert på samme adresse er samlet forsikret.

Ta vare på personlig ansvarsforsikring

Etter vår mening bør alle ha en personlig ansvarsforsikring. Det beskytter deg mot eksistenstruende kostnader dersom noe blir skadet på grunn av din feil. Så snart du registrerer din hovedbolig i din nye leilighet, mister du vanligvis den tidligere forsikringsdekningen. Der må du registrere deg senest tre dager etter innflytting i leiligheten. Du er juridisk forpliktet til å gjøre dette.

❇️ Vårt tips: Slå bokstavelig talt to fluer i en smekk ved å tegne husholdningsforsikring. Du finner alle detaljer om emnet i vårt blogginnlegg Personlig ansvarsforsikring er et must – ingen hvis eller men her.

Sjekk ulykkesforsikringen din

Ulykkesforsikring er en grunnleggende del av forsikringsdekningen din. I mange tilfeller forsørger foreldre barna og velger en forsikring som også forsikrer barna. Barna kan enten være navngitt eller automatisk forsikret i samme husstand. I de fleste tilfeller mister du forsikringsdekningen når du flytter ut med foreldrene dine.

❇️ Vårt tips: Diskuter med foreldrene dine hvilke forsikringer du mister og ta vare på din egen ulykkesforsikring. Du finner all viktig informasjon i blogginnlegget Privat ulykkesforsikring – viktig beskyttelse for lite penger.

Finn ut mer om rettsvernforsikring

Foreldrenes private rettsvernforsikring dekker deg også så lenge du bor hos dem. Så fort du flytter ut må du selv sørge for forsikring. I tillegg til en rekke andre moduler, forsikrer rettsvernforsikring med utleierettsvern for eksempel dersom du trenger juridisk bistand for å iverksette tiltak mot for høy husleie.

❇️ Vårt tips: Rettsvernforsikring er ikke et must – men du bør ta en bevisst avgjørelse for eller imot det. Vårt blogginnlegg juridisk beskyttelsesforsikring: Hvordan få rettighetene dine vil hjelpe deg å komme i gang med temaet.

Forsikringstips #4: Unngå skade så mye som mulig

Har du tegnet husholdningsforsikring, betyr ikke dette at forsikringsselskapet dekker kostnadene for alle skader. Forsikringen vil nekte å dekke kostnadene, blant annet hvis du:

  • Skade dine egne eiendeler (f.eks. faller mobilen i toalettet).
  • lar vinduer eller dører være ulåste og gjenstander blir stjålet uten tegn til innbrudd.
  • Forlater du leiligheten i mer enn 72 timer, stenger du ikke vannet og springvannet forårsaker skade.
  • Sykler ble stjålet mens de sto parkert utenfor det forsikrede området eller ulåst.

❇️ Vårt tips: Ikke opptre hensynsløst bare fordi du har kjøpt forsikring. Du må fortsatt ta alle tiltak for å forhindre skade for at forsikringsselskapet skal betale.

Forsikringstips #5: Registrer kjøretøyet ditt i god tid

Registrerer du på adressen til din nye leilighet, må du også sørge for omregistrering av kjøretøyet ditt. Hvis registreringsdistriktet ikke endres, trenger du ikke foreta deg noe. Men hvis registreringsdistriktet endres, plikter du å omregistrere bilen innen en uke. Dersom ansvarlig myndighet også endrer seg, må du registrere bilen samtidig som du endrer adresse. Du finner all informasjon om dette på oesterreich.gv.at.

❇️ Vårt tips: Pass på å omregistrere kjøretøyet umiddelbart ved registrering av bosted for å spare deg for en administrativ bot.

➡️ Vår konklusjon

Med all euforien over å flytte inn og innrede din første egen leilighet, bør du ikke se bort fra det upopulære temaet forsikring. Heldigvis, med noen få tips, kan du unngå de vanligste feilene og starte ditt nye eventyr godt sikret. Vi, fra forsikringsappen Sophia, har utarbeidet våre 5 tips til deg for å starte din egen bedrift i forsikringssektoren.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *