5 effektive tips for tekstrekruttering

Denne artikkelen om tekstrekruttering ble opprinnelig publisert i juni 2018. Den ble oppdatert i januar 2022 med nye data og informasjon om SMS-rekruttering.

Millennials og Generation Z-arbeidere utgjør hele 46 % av heltidsarbeidsstyrken i USA. Når det gjelder rekruttering, er det viktig, siden millennials og Gen Z-arbeidere har en tendens til å ha forskjellige forventninger når det kommer til jobbsøking og å akseptere en jobbtilbud.

Yngre generasjoner arbeidere ønsker å føle seg knyttet til sine arbeidsgivere. De vil ha raskere kommunikasjonsmidler, og de ønsker å jobbe for virksomheter som bryr seg om deres preferanser og behov. Teknologier som tekstrekruttering gjør det i økende grad mulig for bedrifter å møte disse forventningene og bygge sterkere relasjoner med kandidater.

Hvorfor teksting gjør en effektiv rekrutteringskanal

  • De fleste har en mobiltelefon og bruker den regelmessig.

97 % av amerikanske voksne bruker en smarttelefon, og vi åpner og svarer på 95 % av tekstene. Det gjør tekstmelding til en av de mest pålitelige kanalene for kandidatkommunikasjon.

89 % av jobbsøkerne foretrekker å sende tekstmeldinger om en ledig stilling over en telefonsamtale eller e-post. Ikke gå glipp av toppkandidater – bruk disse 5 tipsene fra @ClearCompany for en solid #TextRecruiting-strategi:

  • Folk bruker allerede smarttelefoner for å søke jobber og foretrekker det ofte.

70 % av jobbsøkerne har brukt telefonen til å søke etter jobber. I tillegg foretrekker 89 % av jobbsøkerne å sende en tekstmelding fremfor å ringe eller sende en e-post om en ledig stilling.

Tekstrekruttering forbinder bedrifter med kandidater på et personlig nivå på en brøkdel av tiden tradisjonelle rekrutteringsmetoder noensinne kunne. Med tekstmeldinger kan bedrifter bygge relasjoner med kandidater og potensielle ansatte helt fra det første kontaktpunktet.

  • Teksting gjør bedrifter mer tilgjengelige og kan bygge tillit hos kandidater.

62 % av kandidatene sier de mistet interessen for en jobb hvis selskapet bruker mer enn 10 virkedager på å svare på søknaden deres. Director of Talent & Culture ved Fornyelse ved Andersen, Christina Schmit, sier at kommunikasjon er nøkkelen til en «ekte, menneskelig, autentisk» kandidatopplevelse.

5 tips for tekstrekruttering

Å bruke tekstmeldinger i rekrutteringsstrategien din kan være en fin måte å forbedre kandidatopplevelsen og få inn flere søkere. Noen rekrutterere rapporterer en 40-50 % økning i svar fra kandidater når de kommuniserer via tekst i stedet for e-post.

Men sørg for å lage en solid prosess og implementere retningslinjer rundt tekstingskandidater for å opprettholde profesjonalitet. Å følge beste praksis er nøkkelen for å lykkes med å legge til tekstmeldinger i rekrutterings- og ansettelsesprosessen.

1. Ikke la kandidatene vente.

Den største forskjellen mellom e-post og tekstmelding er hastighet. Mens gjennomsnittlig svartid for e-post er omtrent 3,5 timer, mottar de fleste tekstmeldinger svar innen tre minutter. Brukere av ClearCompanys Text-to-Apply, som lar kandidater sende inn en søknad med bare en rask tekst, har sett at ansettelsestiden går ned med så mye som 400 prosent.

For å dra nytte av denne hastigheten, må du gjengjelde. Svar raskt på kandidatenes tekster for å vise din interesse og at du verdsetter tiden deres, og mer enn sannsynlig vil de gjøre det samme.

2. Få kandidatenes tillatelse til å sende tekstmeldinger.

Uansett hva svarprosenten eller hastighetsfordelene ved teksting kan være, vil noen kandidater ikke like å få en tekstmelding fra rekruttereren. Mens rundt 75 % av millennials foretrekker tekstmeldinger fremfor telefonsamtaler, er det kanskje ikke tilfellet for alle kandidater.

Teksting er en kraftig form for kommunikasjon som kan fremskynde rekrutteringsprosessen, men bruk den med forsiktighet. Be kandidatene om å samtykke til å motta tekstmeldinger fra bedriften din før de deltar i en tekstsamtale. En enkel måte å få tillatelse på er å inkludere et alternativ for å motta tekstmeldinger ved innsending av en søknad.

3. Ikke send vage eller søppelposter.

Når du har kandidatenes tillatelse til å sende tekstmeldinger til dem, kan du lage en detaljert, spesifikk tekstmelding på samme måte som du ville gjort i en e-post. Sørg for å introdusere deg selv og dele alle nødvendige detaljer siden kandidater ikke vil gjenkjenne telefonnummeret ditt. Ikke bruk store bokstaver hvis du kan unngå det og ta med e-postadressen din på slutten.

Hvis den første teksten din ser ut som spam, er det slik kandidater vil se den. Kandidater må også enkelt kunne velge bort tekster, for eksempel ved å sende en tekstmelding som sier STOPP eller AVSEND.

4. Hold deg til vanlige åpningstider (det er loven).

Å sende tekstmeldinger til kandidater til enhver tid er ikke bare irriterende – det er ulovlig. I USA er det lover om personvern som hindrer bedrifter i å kontakte folk veldig tidlig eller veldig sent. Den beste tommelfingerregelen er å holde seg til vanlige åpningstider, 9.00 til 17.00

Med rekrutteringsprogramvare kan du sørge for at tekster sendes til riktig tid. Programvare oppretter også registreringer av samtaler med kandidater, slik at du er sikker på at kandidater ikke mottar tekstmeldinger på rart tidspunkt.

#TextRecruiting kan være et effektivt verktøy når det gjøres riktig. Hold deg til beste praksis og unngå å sende tekstmeldinger til kandidater tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Lær mer fra @ClearCompany:

5. Kom til poenget med rekrutteringstekster.

Å sende tekstmeldinger til kandidater er ikke det samme som å sende tekstmeldinger til vennene dine. Når de mottar en rekrutteringstekst, er kandidatene ivrige etter å høre søknadsstatusen deres eller planlegge et intervju. Ikke kast bort tiden deres med overflødig informasjon eller flere tekstmeldinger.

Informer kandidatene om søknadsstatusen deres og skisser de neste trinnene de bør ta. Rekrutterere kan sende en lenke til en intervjuplanlegger eller en melding som lar kandidatene vite at de ikke passer akkurat nå.

Bonustips: Vil du fremskynde ansettelsesprosessen enda mer? Gjennomfør kandidatscreening via tekstmelding, og etablere grunnleggende informasjon som søkerens plassering, tilgjengelighet og mange års erfaring.

Beste praksis for tekstrekruttering

Når det gjelder å nå ut til nye talenter, må du huske på følgende beste praksis:

Gjøre: Send den første teksten etter at kandidater har sendt inn en SMS-søknad eller samtykket til å motta tekstmeldinger.

ikke: Slipp ballen på å følge opp kandidater som vil sende tekstmeldinger til rekrutterere.

Gjøre: Vekk kandidatens interesse for stillingen. Ta del i en verdifull talentmasse og hold interesserte kandidater engasjert ved å sende nye ledige stillinger via tekstmelding til tidligere søkere.

ikke: Fortsett å sende tekstmeldinger til tidligere søkere eller kandidater som melder seg av tekstkommunikasjon.

  • Følge opp søkere.

Gjøre: Takk kandidaten for søknaden og hold dem informert om status for søknaden. Send intervjupåminnelser og oppdateringer ved behov.

ikke: Si noe vagt som «Vi tar kontakt», forsvinn så, eller send for mange oppfølgingstekster.

Hva gjør tekstmeldinger til en effektiv rekrutteringskanal? Finn ut på @ClearCompany-bloggen og få tips om hvordan du integrerer det med ditt nåværende system:

Med en solid tekstrekrutteringsstrategi og de riktige verktøyene er det å sende tekstmeldinger til en kandidat en av de raskeste og mest vellykkede måtene å få en kandidat til å søke på. Tekstrekruttering kan bringe inn flere søkere, øke ansettelsestiden og gi nye medarbeidere et varig positivt inntrykk av kandidatopplevelsen.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *