4 tips for anskaffelse av nisjetalenter

I løpet av din rekrutteringskarriere er det sannsynlig at du må ansette nisjetalenter på et tidspunkt. Du kan til og med være en rekrutterer som spesialiserer deg på å rekruttere en bestemt type kandidat, og ta på deg en nisjerolle selv. Å finne kandidater med strenge ferdigheter krever en annen tilnærming og krever at du utforsker flere talentkilder.

La oss se nærmere på anskaffelse av nisjetalenter og noen tips for å få det riktig.

Nisje #TalentAcquisition krever litt ekstra tid og noen flere #rekrutteringstrategier – få 4 tips fra @ClearCompany:

Nisje talenterverv forklart

Hva er talentanskaffelse? Mens rekruttering er fokusert på å fylle åpne stillinger, handler talentanskaffelse om å finne den rette personen for rollen – noen med en kombinasjon av ferdigheter og erfaring som gjør dem til den absolutt best passende.

Talentanskaffelse tar langsiktig hensyn i ansettelsesprosessen, noe som resulterer i:

  • Talentpipelines som på en pålitelig måte produserer kvalifiserte kandidater
  • En god kandidatopplevelse for et sterkt arbeidsgivermerke og en sterk start for nyansatte
  • Karriereveier som engasjerer, motiverer og tilfører verdi for ansatte og virksomheten
  • Bedre ansettelsesbeslutninger, noe som fører til reduserte kostnader og økt oppbevaring

Anskaffelsesprosessen for nisjetalenter er ikke drastisk forskjellig fra vanlig rekruttering. Det vil ta lengre tid og kreve å benytte flere kandidatkilder enn vanlig, og intervjuprosessen vil bli mer involvert. Men hvis du allerede nærmer deg ansettelse med en tankegang for talenterverv, er du godt forberedt på anskaffelse av nisjetalenter.

Prøv disse fire talentanskaffelsestipsene for å finne, ansette og bygge en pipeline av nisjetalenter.

Tips #1: Utvid geografisk.

Å begrense geografisk plassering i søket etter spesialiserte kandidater vil raskt krympe talentmassen din. Hvis stillingen er ekstern, kan du prøve å åpne jobbsøkingen til forskjellige land hvis omstendighetene tillater det. Hvorfor ikke prøve å finne de beste kandidatene i verden for nisjeroller?

Hvis stillingen krever at den ansatte er på kontoret noen ganger eller hele tiden, må du budsjettere for reiseutgiftene eller tilby en flyttepakke. Fjern grensene på stillingspostene dine og utvide mulighetene dine umiddelbart.

Tips 2: Be om henvisninger.

Ansatthenvisninger er en ekstremt pålitelig kilde for kandidater – henviste kandidater blir i gjennomsnitt 70 % lenger. Et henvisningsprogram for ansatte oppmuntrer til henvisninger og øker rekkevidden til dine åpne stillinger, noe som er viktig når du leter etter en nisjekompetanse. Ansatte i lignende roller, eller til og med avgående ansatte, kan også gi beskjed til nettverkene sine, der de sannsynligvis vil ha kontakter med ferdighetene du leter etter.

Henvisninger er en talentanskaffelsesstrategi som har mer enn bare oppbevaringsfordeler:

  • Henviste ansatte ansettes i gjennomsnitt 13 dager raskere
  • De koster i gjennomsnitt 1000 dollar mindre å ansette
  • 70 % av bedriftene sier henviste ansatte passer godt inn i bedriftskulturen
  • 88 % av bedriftene er enige i at henviste ansatte har best avkastning

Tips #3: Gjør det personlig.

For personer med en sjelden kompetanse, begynner kandidaterfaringen sjelden med en jobbsøknad. Vanligvis får de en melding direkte fra en rekrutterer – og uten tvil er meldingen din en av mange, så det er viktig å få den til å skille seg ut. Rekrutteringskommunikasjon bør være skreddersydd for hver person, enten det er en e-post, telefonsamtale eller LinkedIn-melding, og de bør komme fra samme rekrutterer.

Visste du at henviste ansatte har best avkastning? Finn ut hvordan du bruker henvisninger for å finne #nichetalent:

Tips #4: Gå til kandidatene der de er.

Nå ut til potensielle kandidater der de befinner seg – for eksempel nær slutten av studiet eller på nisjejobber. Ta kontakt med grads- eller sertifiseringsprogrammer ved lokale universiteter, høyskoler eller handels- og yrkesskoler. Din bedrift kan dele relevante stillingsposter og programmene kan henvise kvalifiserte kandidater med de ferdighetene du leter etter.

Sørg for å legge ut ledige stillinger på flere jobbtavler, inkludert jobbtavler som er spesifikke for bestemte roller og bransjer. Noen jobbtavler legger for eksempel bare ut programvareingeniørroller eller byggejobber. Bruk disse nettstedene til å nå en målrettet gruppe potensielle kandidater med de rette ferdighetene.

Disse strategiene for rekruttering av nisjetalenter krever kreativitet, tid og en langsiktig visjon å gjennomføre. Du trenger tålmodighet, forberedelse og et sett med kraftige rekrutteringsverktøy. ClearCompany har Talent Acquisition-programvaren du trenger for å dyrke spesialtalentpipelines og holde kontakten med verdifulle kandidater.

Få en førstehånds titt på viktigheten av programvare for anskaffelse av talent for nisjerekruttering. Planlegg en demo av ClearCompany med ekspertene våre, tilpasset dine behov – ta kontakt i dag.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *