4 ting om CDN en programmør skal vide

Kender du CDN? Dette akronym refererer til en vigtig teknologi til at gøre sider tilgængelige på internettet, og det gør en forskel både for udvikleren, der skal arbejde med struktureringen af ​​siden, og for virksomhedsejeren, der har brug for en fuld drift for at tiltrække kunder og lukke salget.

CDN’er leverer onlineindhold fra virksomheder i forskellige brancher og sikrer dermed netværkseffektivitet. I dette indlæg vil vi præsentere konceptet, dets betydning, dets fordele og anden vigtig information.

Bliv ved og læs videre!

1. Hvorfor er denne CDN så vigtig for IT?

CDN er forkortelsen for Content Delivery Network, som kan oversættes til Content Distribution Network. Denne teknologi distribuerer digitalt indhold på internettet og overfører data fra et websted til flere datacentre.

På denne måde gemmer den indholdet af disse websteder og leverer det til brugerne baseret på deres geografiske placering, hvilket skaber forbindelsen til den nærmeste server. Det er meget effektivt, især til overførsel af en tungere datapakke, såsom multimedieindhold, og til lagring af komplette kopier af websteder og applikationer.

Til it-arbejde gør denne teknologi hele forskellen. Det garanterer trods alt sidens brugervenlighed og forhindrer overbelastninger og nedbrud. Dette efterlader IT med færre problemer relateret til webstedets tilgængelighed. Således fungerer den virtuelle butik, markedsplads eller hvilken som helst virksomhedsinfrastruktur, der er tilgængelig der, meget bedre.

2. Hvordan kan denne teknologi hjælpe?

Brug af CDN i din hjemmesidestruktur giver en række fordele, som direkte vil påvirke din virksomheds succes. Her fremhæver vi de vigtigste fordele.

Bedste præstation

Brug af CDN giver bedre ydeevne, da der sendes en statisk kopi af hjemmesidens sider i stedet for dynamisk indhold, som skal behandles af serveren med hver ny anmodning.

Bedste værdi for pengene

CDN’et bringer en reduktion i de nødvendige data fra en oprindelsesserver, hvilket tillader et fald i hostingomkostninger for at holde webstedet oppe og køre. Derudover er infrastrukturen under CDN-selskabets ansvar.

Større trafikkapacitet

Et CDN kan håndtere høj trafik meget mere effektivt end en delt hostingserver. Således kan hjemmesider, der bruger denne teknologi, håndtere et højt antal besøg eller s.

Sikrer skalerbarhed

Ved at tillade webstedet at understøtte en stor mængde trafik, garanterer CDN virksomhedens skalerbarhed. Iværksættere kan skabe mere virkningsfulde kampagner eller strategier, der tiltrækker et stort antal besøgende, med sikkerhed for, at siden vil fortsætte med at fungere normalt.

SEO-forbedringer

For marketingteamet, der er ansvarligt for hjemmesiden, er det vigtigt at sikre anvendelsen af ​​SEO. Sidehastighed har stor indflydelse på søgningen udført af søgemaskiner. Jo hurtigere, jo større synlighed og dermed bedre effektivitet af marketingstrategier – tiltrække flere kunder.

Derudover øger en hurtig hjemmeside den besøgendes varighed, letter konverteringen af ​​salget og mindsker frafaldet. Endelig er det med til at opbygge et positivt billede af butikken.

Øget beskyttelse

CDN har også sikkerhedsmekanismer til at håndtere bots og ondsindede scripts, og blokerer endda trafik fra disse angreb, når de opdages. Derudover tilbyder den beskyttelse mod DDoS-angreb.

3. Hvordan hjælper CDN med webstedets hastighed?

Forestil dig, at du gerne vil købe et produkt fra udlandet, men du har mulighed for at købe den samme vare i en butik i dit nabolag eller by. Hvilken tror du ville ankomme hurtigere? Hvis du er bekymret for leveringstiden, ville du helt sikkert vælge at købe i den filial, der er tættest på dit hjem, er du ikke enig?

Vi kan anvende den samme logik til at forklare CDN’s effekt på et websteds hastighed. Alt indhold, du får adgang til fra internettet, kommer fra en server. Når du tilgår en side, der har CDN-teknologi, indlæses disse data fra det datacenter, der geografisk er tættest på dig. Dette reducerer tiden til at levere disse data, hvilket forbedrer webstedets indlæsningshastighed.

Når vi taler om e-handel, har vi en skærpende faktor: denne type websted modtager ordrer fra forskellige lokationer, ofte endda fra forskellige lande. Men købsbeslutningstiden er begrænset: din kunde vil næppe insistere, hvis webstedet tager tid at reagere eller går ned midt i processen, hvilket forårsager tab af omsætning og påvirker den pågældende forbrugers oplevelse.

Med CDN, udover at informationen er meget mere sikker, er driftshastigheden garanteret, hvilket undgår serveroverbelastning.

4. Hvad har denne teknologi med it-sikkerhed at gøre?

Sikkerheden af ​​dine hjemmesidedata er afgørende, både for din virksomhed og for beskyttelsen af ​​kundeoplysninger, hvis der foretages finansielle transaktioner på denne platform, såsom betalinger.

En hacket hjemmeside kan ikke tilgås, hvilket forårsager stor skade og datatyveri af forfatteren til angrebet, udover at forringe driften af ​​butikken. CDN tager sig af datatrafikstyring og blokerer et angreb, før det når datacentret eller serveren. Dette medfører et betydeligt fald i risici, hvilket gør siderne meget mere sikre.

At forstå vigtigheden af ​​nogle punkter relateret til strukturen af ​​et websted og den anvendte teknologi er afgørende for at sikre virksomhedens succes. På samme måde har IT brug for at kende disse ressourcer, og hvordan man anvender dem, så siden fungerer godt og giver de ønskede resultater. Blandt disse teknologier er CDN essentiel og bør være en del af udviklerens repertoire.

Fandt du dette indhold nyttigt? Hvis du ønsker at modtage mere information, der er relevant for at opbygge en online-struktur, der er i stand til at understøtte den korrekte funktion af en e-handel, og andet indhold relateret til denne type virksomhed, så abonner på vores nyhedsbrev! Vi sender dig opdateringer om nye indlæg og andet materiale, der kan vække din interesse!

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *