3 store fordeler med en god kandidatopplevelse

Denne artikkelen om fordelene med god kandidaterfaring ble opprinnelig publisert i mai 2019. Den ble oppdatert med ny informasjon i august 2022.

I et kandidatdrevet arbeidsmiljø er en første opplevelse som gleder alt. 75 % av ansatte som hadde en positiv kandidaterfaring under ansettelse, sier at det påvirket deres beslutning om å akseptere jobbtilbudet. 50 % sier de har avslått tilbud etter en dårlig opplevelse.

Kandidaterfaringen kan bare fokusere på søkere, men deres positive erfaring er viktig for din bedrift enten de blir ansatte eller ikke. God kandidaterfaring er for innflytelsesrik til å være valgfri.

Fortsett å lese for å lære tre av de største fordelene med en god kandidatopplevelse for både kandidater og bedriften.

Du kan gå glipp av så mange som 50 % av de gode kandidatene på grunn av dårlig #kandidatopplevelse:

1. Den positive innvirkningen på bunnlinjen

Store konsekvenser for dårlig kandidaterfaring

 • 50 % av kandidatene sier at etter en dårlig kandidatopplevelse vil de ikke lenger være kunde av selskapet.
 • Negative anmeldelser på nett fraråder mer enn halvparten av jobbsøkere fra å søke.
 • 35 % av ansettelseslederne sier at selskapet deres har gått glipp av en god kandidat fordi ansettelsen tok for lang tid.

I mange bransjer er kandidater også betalende kunder, så det er viktig å vurdere virkningen av dårlig kandidatopplevelse på bunnlinjen. Det kan avskrekke andre fra å sende inn søknader og til og med fra å kjøpe bedriftens produkter eller tjenester. Faktisk sier 50 % av arbeiderne etter en dårlig bruksopplevelse at de ikke lenger ville kjøpe produkter fra det selskapet.

Søkernes negative erfaringer kan også spre seg som ild i tørt gress. Av kandidatene som har en mindre positiv opplevelse under ansettelsesprosessen, sier 57 % at de vil dele den på nettet og med venner, familie og kolleger. Disse negative nettvurderingene kan også fraråde mer enn halvparten av potensielle kandidater fra å sende inn søknadene sine og kan forårsake skade på bedriftens omdømme.

En god kandidatopplevelse påvirker bunnlinjen og bedriftens omdømme også, noe som er gode nyheter fordi positive kandidaterfaringer kan spre seg enda raskere enn negative. Etter en god kandidatopplevelse sa 75 % av kandidatene at de ville dele den, og 67 % av kandidatene sa at de ville anbefale selskapet – selv om de ikke ble ansatt!

God kandidaterfaring øker også sannsynligheten for at en søker aksepterer et tilbud. Tenk på det – vil du heller jobbe i et selskap med et definert arbeidsgivermerke, en smidig ansettelsesprosess og klare forventninger, eller et selskap med en vag stillingsbeskrivelse som tok ti uker å komme med et tilbud?

Folk kommer til å snakke, og det kan påvirke bunnlinjen din. Start på høyre fot med en engasjerende kandidatopplevelse slik at de kan spre positive uttalelser om bedriftens ansettelsesprosess.

2. Raskere ansettelser og færre ledige roller

Som vi nevnte, har søknads- og intervjuprosessen stor innvirkning på om kvalifiserte kandidater vil akseptere et jobbtilbud eller ikke. Noen ganger er den eneste forskjellen mellom to selskaper hastighet, der det ene selskapets ansettelsesprosess er mye raskere enn det andre. Tatt i betraktning at en lang, komplisert prosess er en av de viktigste grunnene til at kandidater vil spøke en arbeidsgiver.

Øk sannsynligheten for at søkerne vil akseptere stillinger hvis de tilbys med en rask rekrutteringsprosess og engasjerende kandidaterfaring. Det betyr å holde kontakten med kandidater ved å bruke programvareløsninger som et Applicant Tracking System (ATS).

Rekrutterere kan holde ansettelsesprosessen i gang raskt ved å bruke ATS-verktøy og funksjoner:

 • Karrierenettsteder med merkevarer lar bedriften din sette sitt beste foten frem og vise søkere hva den har å tilby ansatte
 • Søknadsprosessen din kan være mer tilgjengelig og tilgjengelig for flere kandidater med søknader som sendes inn via tekstmelding eller på LinkedIn, mobilvennlig og tilgjengelig på flere språk
 • Tekstverktøy muliggjør raskere kommunikasjon med kandidater – og 89 % av jobbsøkerne foretrekker å sende tekstmeldinger om jobber
 • Virtuelle intervjuverktøy, inkludert automatiske virtuelle intervjulenker, enkel intervjuplanlegging og mobilvennlige intervjuguider hjelper til med å fremskynde intervjuer og forenkle kjedelige HR-oppgaver

Finn ut mer om hvordan du velger riktig ATS med funksjonene du trenger med vår ATS Buyer’s Guide.

3. Gi et godt inntrykk på kandidater som ikke blir ansatt

En passiv talentmasse av tidligere kandidater som ville søke igjen er en stor ressurs. Du kan nå ut til tidligere kandidater hvis en stilling åpner seg som matcher deres ferdigheter og kvalifikasjoner. Siden de allerede i det minste er litt kjent med bedriften din, er det langt mer sannsynlig at du får svar.

Men det er usannsynlig at tidligere kandidater vil høre om fremtidige muligheter hvis de hadde en dårlig kandidatopplevelse. Gi et godt inntrykk på kandidater som ikke blir valgt med rask, konsistent kommunikasjon.

I følge nyere forskning fra Lighthouse Research & Advisory ønsker 71 % av avviste kandidater å vite om de er ute av konkurransen så snart som mulig. Åtte av 10 ville ikke søkt igjen hvis de ikke hadde fått tilbakemelding om sin forrige søknad.

Inkluderer #CandidateExperience å varsle kandidater når søknaden deres blir avvist? 71 % vil vite med en gang:

Tatt i betraktning disse dataene, er det ingen overraskelse at Talent Boards 2021 North American Candidate Experience (CandE)-rapport fant at selskaper med høyest rangering av kandidaterfaring kommuniserer med søkere langt oftere enn deres lavere rangerte kolleger.

Ta kommunikasjonshenvisningene dine fra selskapene som får kandidaterfaring riktig:

 • Bekreft søkerens interesse, som å sende en automatisk e-post etter at søknader er sendt inn
 • Gi kandidater beskjed om de ikke lenger blir vurdert, selv om de ikke har intervjuet
 • Hold kontakten med kandidater konsekvent «fra forhåndssøknad til onboarding»
 • Be om og gi tilbakemeldinger om kandidater og nyansatte
 • Sett forventninger til kandidatene til ansettelsesprosessen, for eksempel gi dem beskjed om antall intervjuer de kan forvente og hvem de skal intervjue med
 • Evaluering og forbedring av rekrutteringsprosesser og kandidaterfaring med jevne mellomrom

I et konkurranseutsatt ansettelsesmarked er ikke en fantastisk kandidatopplevelse valgfri – den er et must for å dyrke en passiv talentpipeline, ansette raskere og opprettholde et godt omdømme som selskap.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *