18 trinn for å veilede ombordstigningsprosessen for ansatte

Disse 18 trinnene for å veilede ombordstigningsprosessen for ansatte ble opprinnelig publisert i desember 2020 og ble oppdatert i juni 2022 med ny informasjon.

Det kan være fristende å akselerere gjennom innføringsprosessen for ansatte i håp om at din nye ansettelse vil bli produktiv raskt. Forskning viser imidlertid at det kan ta ansatte opptil 12 måneder å nå sitt fulle potensial – og bare 12 % av de ansatte føler at bedriften deres gjør ombordstigning bra. Men onboarding er verdt den ekstra innsatsen: 69 % av de ansatte vil bo i et selskap i minst tre år hvis de hadde en god onboard-opplevelse.

Hvorfor effektiv onboarding er et must

 • Det er 3,3 ganger så sannsynlig at ansatte er enige om at jobben deres er like god eller bedre enn forventet hvis ombordstigningen deres var eksepsjonell.
 • Ansatte med en klar faglig utviklingsplan har 3,5 ganger så stor sannsynlighet for å si at ombordstigningen deres var eksepsjonell.
 • Ansatte er 3,4 ganger så sannsynlig å si at onboarding var eksepsjonell hvis lederen deres tok en aktiv rolle i prosessen.

Invester litt ekstra tid i nye ansatte med strukturert ombordstigning og høst fordelene. Følg denne 18-trinns guiden for å bygge en sterk ombordstigningsplan for nye ansatte.

Hva er en ombordstigningsprosess for ansatte?

Onboarding er prosessen med å legge til nye ansatte i bedriftens systemer, skaffe dem riktige forsyninger og opplæring i retningslinjer og prosedyrer. Under innføringsprosessen for ansatte fyller nyansatte ut HR-dokumenter, møter sine medarbeidere, tar kurs og lærer forventninger. Onboarding hjelper nyansatte til å føle seg velkomne, finne seg til rette i stillingen deres og lære hvordan de kan lykkes i bedriften din.

For å oppmuntre ansattes produktivitet, oppbevaring og engasjement, bør hvert selskap være i stand til å krysse av for hvert av disse trinnene til et vellykket introduksjonsprogram for ansatte.

Onboarding Steps: Før den første dagen

Personalteam kan begynne å forberede seg før den nye ansattes startdato for å sette dem opp for en jevn overgang til rollen deres med disse tre introduksjonstrinnene.

 1. Invester i en pre-boarding-prosess. Du kan ofte få papirene ut av veien før første dag med pre-boarding. Hvis det er mulig, del nye ansettelsespapirer slik at det kan fullføres på forhånd (og hvis du bruker onboarding-programvare, lagret digitalt, sammen med tilbudsbrev og andre ansattes dokumenter). Dette inkluderer juridiske dokumenter, ansatthåndboken og alle andre dokumenter den ansatte kan fylle ut eller se gjennom før dag én.
 2. Sett opp arbeidsområdet eller postutstyret deres. Sett av et arbeidsområde for den nyansatte fylt med forsyninger eller få utstyr i posten raskt for eksterne ansatte. Prikken over i-en: send en velkomstgave fra teamet!
 3. Planlegg viktige introduksjoner. Planlegg møte-og-hilsener med eventuelle ledere, teammedlemmer og kolleger fra andre avdelinger den nyansatte vil samhandle med regelmessig. Få disse satt opp før den nyansattes startdato, slik at de møter sine nærmeste medarbeidere ASAP.

Prøv disse 18 trinnene fra @ClearCompany for å skape den beste #Onboarding-opplevelsen som er mulig for dine nye ansatte:

Onboarding Steps: Den første dagen

Nå som den ansattes første dag har kommet, kan de begynne å bli kjent med bedriftskulturen og sine nye medarbeidere.

 1. Gjør en kunngjøring. Introduser det nye teammedlemmet eller kunngjør deres ankomst på Slack. Del hva de skal gjøre og litt om bakgrunnen deres, og ta deg tid til å lage introduksjoner.

Ekstra tips: La nåværende ansatte svare med fakta om seg selv slik at den nyansatte kan bli kjent med sine nye kolleger.

 1. Sørg for at nyansatte har verktøyet og utstyret de trenger. Det inkluderer visittkort, bærbare datamaskiner og tilbehør, ID-kort, uniformer og mer. Sørg for at nyansatte har tilgang til firmaets e-post og eventuelle programvareverktøy de vil bruke.
 2. Diskuter den første ukens timeplan. Ha en en-til-en for å snakke om hva den nyansatte bør forvente i løpet av uke én og utover. Den samtalen kan lette dag-en-nervene og etablere tillit og åpenhet med en gang.
 3. Tildel en mentor. Engasjer nye ansatte ved å koble dem sammen med et seniormedlem av teamet for å fungere som deres mentor og sette opp regelmessige innsjekkinger. Ikke hopp over dette trinnet: 91 % av ansatte som deltar i en mentorprogram på jobben er fornøyd med jobben sin.

Onboarding-prosess fortsetter: Den første uken

Den første uken på en ny jobb skal være som orientering på en skolecampus. Det er viktig å ikke overvelde en nyansatt i løpet av dette stadiet i ombordstigningsprosessen; det kan koste deg produktivitet og påvirke ansattes ytelse.

 1. Gå dem gjennom viktige prosedyrer og standarder. Bruk tid i løpet av de første dagene til å dekke prosesser og prosedyrer for å hjelpe den nye medarbeideren din til å føle seg komfortabel med å komme i gang med det virkelige arbeidet. Sørg for å dekke reglene og prosessene for internettbruk, e-postkommunikasjon, pauser osv., og begynn å gjøre dem kjent med teknologien de skal bruke daglig.
 2. Grav ned i selskapets misjon, visjon og verdier. Hjelp ansatte å forstå selskapets misjon, visjon og verdier og hvordan arbeidet deres spiller en rolle i organisasjonens suksess.
 3. Planlegg ombordsjekking. Dette holder ombordstigningen på sporet, og det er avgjørende hvis du ansetter mange mennesker. Oppmuntre nyansatte til å skrive ned eventuelle spørsmål eller bekymringer som de kan ta opp ved innsjekking.
 4. Sett opp den nyansatte med eventuelt opplæringsmateriell. Kom i gang med treningsmoduler eller klasser i løpet av uke én og kommuniser eventuelle frister for å fullføre opplæringen.
 5. Gi dem et prosjekt. Tildel tid under onboarding for nyansatte for å begynne å jobbe med et prosjekt. Gjør det til en felles innsats med deres nye lagkamerater for å introdusere ditt samarbeidende arbeidsmiljø og begynne å bygge relasjoner.

Har du en strukturert #Onboarding-prosess for dine nye ansatte? Hvis ikke, prøv disse 18 trinnene for å skape en engasjerende ombordstigningsopplevelse:

Onboarding-prosess fortsetter: Måned én – tre

Vellykkede onboard-opplevelser dykke ned i medarbeiderutvikling og få nye ansatte begeistret for rollen sin.

 1. Etabler åpne kommunikasjonslinjer. Ved første måned bør den nyansatte være på plass og godt i gang med opplæringen. Dette er det perfekte tidspunktet for å åpne opp litt dialog for å måle hvordan opplevelsen går for dem. Finn ut hva som går bra og ikke så bra, og oppmuntre dem til å stille spørsmål.
 2. Begynn å gi konstruktiv tilbakemelding og anerkjennelse. Få oppdateringer fra de som jobber tett med den nyansatte for å lære mer om deres innføringsfremgang og gi konstruktive tilbakemeldinger når det er nødvendig. Sørg for å gi positive tilbakemeldinger også ved å bruke ansattes anerkjennelse å kickstarte engasjementet.
 3. Oppmuntre til uavhengighet. Med opplæring, introduksjoner og kommunikasjon dekket, er det på tide å begynne å la de nye medarbeiderne praktisere det du ansatte dem til. Siden de fortsatt er ganske nye, bør du fortsette å sjekke arbeidet deres og gi tilbakemeldinger, men bruk denne tiden til å få dem til å øke prosjektene og oppgavene sine.
 4. Sett ytelsesmål. Å holde den nye medarbeideren engasjert med mål vil peke dem i riktig retning og gi dem noe å jobbe mot fra starten av. Sett deg noen få SMARTE mål for nyansatte å oppnå i løpet av de første 90 dagene, slik at de treffer bakken i rollen sin.
 5. Bygg en karrierevei. Når den ansatte vet mer om rollen sin og bedriften din, samarbeid med dem for å utvikle en karriereplan som passer deres personlige mål. Utpeke karriere mål for å hjelpe nyansatte med å visualisere veien deres i bedriften din.
 6. Gi nyansatte deres første resultatgjennomgang. Etter 90 dager skal den nyansatte føle seg komfortabel i rollen sin. Den første gjennomgangen er den beste tiden for å evaluere deres styrker og svakheter og avgjøre om det nåværende treningsprogrammet oppfyller alle deres behov.

Bedrifter med strukturerte ombordstigningsprosesser opplever 50 % høyere oppbevaring av nye ansatte. Følg disse introduksjonstrinnene for å holde bedriftens prosess på rett vei og beholde ansatte på lang sikt. Hvis du ikke er en av de 83 % av arbeidsgiverne som allerede bruker onboarding-programvare, bør du vurdere ClearCompanys Onboarding-plattform for å administrere prosessene dine.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *