16 spørsmål ledere bør stille

Dette er del 3 i en tredelt serie om ansatte en-til-en møter. Les del 1 og del 2.

Hvis du har fulgt vår 1:1s At Work-serie, har du lært hvorfor en-til-en-møter er viktige og plukket opp noen tips for hvordan ledere kan gjennomføre effektive en-til-en-møter. Nå, i den tredje delen av serien, deler vi 16 en-til-en-spørsmål som ledere kan stille sine ansatte.

Ledere må ta en aktiv rolle i å legge til rette for en-til-en-møter ved å stille gode spørsmål og sette den rette tonen. Det er viktig å få dem investert siden ukentlige en-til-én, og involverte ledere kan skape eller bryte ansattes engasjement. Men en-til-en har et annet mål enn ytelsesvurderinger eller til og med statusoppdateringer.

I følge Harvard Business Review skal ansatte snakke i minst halvparten og så mye som 90 % av tiden under én-til-én. Enten ukentlige innsjekkinger er en ny strategi i bedriften din eller en stift på tvers av avdelinger, skader det ikke å gi ledere noen samtalepunkter for å sette i gang gode diskusjoner og maksimere tiden.

Prøv disse 16 en-til-en-møtespørsmålene for å hjelpe ledere med å lede mer produktive samtaler.

Ansatt #OneOnOne-møter kan være mer produktive når ledere stiller de riktige spørsmålene. Få 16 spørsmål for å lede samtalen:

Personlige spørsmål om innsjekking

En av de største fordelene med en-til-en ansatte er at de kan hjelpe ledere med å bygge tillit med sine direkte rapporter. Men som du lærte i del 2 av denne serien, må ledere ta en aktiv rolle i å få disse relasjonene til å skje. En måte de kan gjøre dette på er å stille spørsmål som viser ansatte at de bryr seg om hvordan de har det på et personlig nivå.

Å stille disse spørsmålene er viktig fordi ansattes liv utenfor jobben påvirker arbeidet deres – når de ikke trives i livet, er det 61 % større sannsynlighet for at de opplever utbrenthet «ofte eller alltid». Hvis ledere er i harmoni med hvordan ansatte har det, er det mer sannsynlig at de legger merke til tegn på utbrenthet før de fører til dårlig ytelse eller enda verre, resignasjon.

Ledere kan stille disse spørsmålene for å bygge kontakt med teammedlemmene:

  1. Hvordan har du det utenom jobben?
  2. Hva føler du om din nåværende balanse mellom arbeid og privatliv?
  3. Hva er viktigst for deg å snakke om i dag?

Arbeidsinnsjekkingsspørsmål

En-til-en møter lar ansatte dele hva som skjer på jobben utover daglige oppdateringer. Ledere kan finne veiledningsmuligheter, som å hjelpe rapportene sine gjennom hindringer de kan møte eller gi råd om hvordan de kan navigere i forhold til kolleger. De kan også sørge for at ansatte har alt de trenger for å gjøre jobben sin, inkludert tilgang til riktige ressurser, overnatting og informasjon.

Ledere kan stille disse spørsmålene for å lære hvordan de best kan støtte sine ansatte:

4. Har du verktøyene du trenger for å gjøre jobben din? Hvis ikke, hva mangler?

5. Har du all informasjonen og konteksten du trenger for å gjøre jobben din? Hvis ikke, hva mangler?

6. Hvordan er relasjonene dine til teammedlemmer og/eller kollegaer du jobber tett med?

Spørsmål om ledertilbakemeldinger

Ukentlig innsjekking kan hjelpe ansatte til å føle seg komfortable med å ta opp vanskeligere emner og gi konstruktive tilbakemeldinger til ledere. Dette er imidlertid ikke lett for alle, så ledere kan stille noen spørsmål for å sette i gang diskusjonen – og få viktig innsikt i hvordan de gjør det som ledere. Å be om tilbakemeldinger fra ansatte hjelper ledere med å utvikle sine egne lederegenskaper, og det gjør at ansatte føler 4,6 ganger større sannsynlighet for å få makt til å gjøre sitt beste.

Få teamet ditt til å snakke med disse åpne spørsmålene:

7. Får du nok tilbakemeldinger fra meg? Hvis ikke, hvor mye oftere ønsker du å motta tilbakemeldinger?

8. Hvilken tilbakemelding vil du dele med meg?

9. På hvilke måter kan jeg best støtte deg på jobben?

I løpet av #1:1s bør ledere be om #employee-feedback. Bruk disse spørsmålene for å starte samtalen:

Spørsmål om vekst og utvikling

En-til-en-spørsmål om ansattes karrieremål er flotte for ledere å holde topp-of-mind. Disse kan hjelpe ledere med å gi bedre råd og tilby coaching og tilbakemeldinger som ansatte kan bruke for å fremme sine mål. Svarene hjelper også ledere med å identifisere muligheter deres ansatte vil passe godt for, som forfremmelser eller karriereutviklingsprogrammer, som kan øke engasjementet med opptil 15 prosent.

Prøv disse tre spørsmålene for å støtte ansattes langsiktige mål for vekst:

10. Hva er favorittdelen av jobben din?

11. Hva er noen nye ferdigheter du ønsker å utvikle i løpet av det neste året? To år? Fem år?

12. Er det noen kurs eller sertifiseringer du ønsker å oppnå?

Spørsmål om motivasjon og engasjement

En-til-én er en god mulighet til både å sjekke inn på nivåer av ansattes engasjement og gi teammedlemmene litt motivasjon. Selv om møtene i seg selv er gode for engasjement, bør ledere bruke tiden til å overvåke engasjementet regelmessig og være proaktive for å holde det høyt.

Ledere må holde seg på toppen av rapportenes engasjementsnivå, ellers vil det nesten helt sikkert lide – forskning viser at de er ansvarlige for 70 % av variasjonen i engasjement. De kan starte med å stille disse spørsmålene en-til-en:

13. På en skala fra én til 10, hvor fornøyd vil du si at du er med din nåværende rolle og arbeidsoppgaver?

14. Hva føler du om dine nåværende mål?

15. Føler du at du forstår bedriftens mål og hvor arbeidet ditt passer inn?

16. Hva begeistrer deg med rollen din? Om selskapets retning?

Uansett hvilke av disse en-til-en-spørsmålene dine ledere stiller, bør de alltid huske å følge opp medarbeidere og holde disse viktige gjentakende møtene på kalenderen. De vil høste fruktene av et engasjert team som stoler på ledelsen deres og som ikke er redde for å stille tøffe spørsmål eller gi sine egne verdifulle meninger.

Gi lederne dine verktøyene de trenger for å veilede engasjerende én-til-én med ClearCompanys nye 1:1 Workspaces-funksjon, tilgjengelig i vårt robuste ytelsesstyringssystem. 1:1 Workspaces tilbyr private og delte notater, agendaer for samarbeidsmøter og handlingspunkter for å involvere ansatte og gjøre det mulig for ledere å følge opp disse viktige samtalene.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *