16 Spennende statistikk den nåværende tilstanden for rekruttering

ClearCompany vet viktigheten av å holde seg informert om de siste rekrutterings- og ansettelsestrendene. Når ansettelsesledere forstår jobbsøkernes ønsker og behov, er de bedre rustet til å tiltrekke seg, ansette og beholde EN Spillere. Vi har samlet statistikk og trender som viser den nåværende rekrutteringstilstanden, og fremhever behovet for moderne og fleksible verktøy som muliggjør en hyggelig ansettelsesopplevelse.

Vennligst krediter kilden til statistikken (lenket) når du bruker den i ditt eget arbeid.

Å følge med på trender innen rekruttering og ansettelse, som effekten av å bruke programvare, er en viktig del av å lage effektive strategier. Å holde seg informert gjør det også lettere å finne ut hvilken programvare som best passer dine behov, og hjelper rekrutterere og HR-fagfolk til å forbli konkurransedyktige i et tøft ansettelseslandskap.

Bruk av nye strategier og inkorporering av ny teknologi bidrar ikke bare til rekruttering og ansettelse, men bidrar også til høyere oppbevaring blant både nye og fast ansatte. Vi har satt sammen en liste over relevant rekrutteringsstatistikk slik at du kan holde fingeren på pulsen, overgå kandidatens forventninger og lage en fokusert, pålitelig strategi for å rekruttere de beste talentene på markedet.

@ClearCompany kaster lys over de siste trendene innen #rekruttering, inkludert mobile verktøy som muliggjør rask #ansettelser. Sjekk hvorfor organisasjonen din bør implementere mobile rekrutteringsverktøy i din eksisterende strategi:

Rekrutteringsstatistikk for å tiltrekke seg topptalenter

Det er ingen tvil om at rekrutteringslandskapet har endret seg dramatisk de siste to årene. Måten rekrutterere nærmer seg topptalenter på, må reflektere gjeldende markedstrender. Med en liten pool av jobbsøkere og mange åpne stillinger, står rekrutterere overfor utfordringer som lavere kandidatvolum, økt konkurranse om topptalenter og høyere forventninger fra kandidater.

 • 19 % av de spurte arbeidssøkerne sa at de hadde takket nei til en jobb etter å ha signert et tilbudsbrev, men før den første dagen; av disse avviste 58 % tilbudet om et bedre tilbud. (Kilde)
 • Mer enn 20 % av bedriftene sier at de føler at de ikke kan møte kravene til toppkandidater – en mulighet for bedriften din til å tilby det andre ikke kan. (Kilde)
 • 73 % av jobbsøkerne oppgir at jobbsøkingsprosessen er en svært stressende hendelse i livet deres. Imidlertid kan rekrutterere forenkle prosessen ved å gi en klar tidslinje: 83 % av kandidatene sier at dette lille tiltaket ville forbedre den generelle ansettelsesopplevelsen betraktelig. (Kilde)

En grunn til at rekruttering er stressende for rekrutterere for tiden er konkurransen om de beste kandidatene; topptalenter blir raskt tatt opp. Faktisk viser studier at topptalenter blir ansatt innen 10 dager. Nøkkelen til effektiv rekruttering ligger altså i å tiltrekke to av de største gruppene i arbeidsstyrken – passive kandidater og millennials.

 • 73 % av jobbsøkere er klassifisert som passive kandidater, noe som betyr at de bare tilfeldig søker jobb eller ikke ser aktivt i det hele tatt. (Kilde)
 • Eksperter anslår at i løpet av de neste fem årene vil 75 % av den globale arbeidsstyrken bestå av millennials. (Kilde)

Ved å bruke programvareverktøy og ressurser for å utnytte disse markedene bedre, vil det ikke bare utvide din tilgjengelige kandidatmasse, men vil også gi deg en fordel i forhold til andre selskaper i konkurransen om topptalenter.

Søkersporingssystem (ATS) Statistikk

Det er ingen overraskelse at rekrutterere raskt kan bli overveldet når de vurderer og screener dusinvis av søkere til en åpen rolle. Tatt i betraktning at enhver gitt stillingsannonse mottar rundt 250 søknader, trenger moderne rekrutterere støtte fra et omfattende og analytisk søkersporingssystem for å skape en mer effektiv prosess. Flere studier støtter implementering av en ATS i ansettelsesprosessen din:

 • Søkersporingssystemer brukes av et flertall av rekrutterere – 75%, faktisk. (Kilde)
 • I tillegg sier 42 % av organisasjonene at investering i verktøy for å fremskynde ansettelser er en toppprioritet i år. (Kilde)
 • Av de spurte respondentene sier 86 % av rekrutteringspersonell at en ATS hjelper dem å ansette raskere. (Kilde)
 • ATS-er aktiverer raskere og bedre ansettelse: 78 % av ansettende fagfolk sier at kandidatene de ansetter gjennom sin ATS er av høyere kvalitet enn tidligere søkere. (Kilde)
 • Totalt sett sier 94 % av organisasjonene at bruk av en ATS har hatt en positiv innvirkning på ansettelsesprosessen deres. (Kilde)

Selv om en ATS kan hjelpe deg å strømlinjeforme den innledende screeningsprosessen, må rekrutterere fortsatt finne måter å skape en hyggelig opplevelse for kandidater på. Kandidatene har høyere forventninger til rekrutterings- og ansettelsesprosessen i dagens arbeidsmarked, inkludert enklere søknader og raskere svar. En måte å holde tritt med forventningene er ved å bruke moderne applikasjonsverktøy som Text-to-Apply.

Å rekruttere topptalenter i dagens tøffe marked er stressende, så @ClearCompany kompilerte statistikk for å hjelpe deg med å avgrense #rekrutteringstrategiene dine. Hold deg i forkant av konkurrentene ved å holde deg informert om de siste #ansettelsestrendene:

Tekst-til-bruk-statistikk

Hvorfor bør organisasjonen din vurdere å bruke mobilapplikasjoner eller Text-to-Apply-funksjoner? Tekst- og mobilvennlige applikasjoner gir ekstra fleksibilitet og funksjonalitet til ansettelsespipeline. Jobbsøkere kan enkelt søke på ledige stillinger med en tekstmelding eller noen få trykk på telefonen. Tekst-til-søk-verktøy gir også mer synlighet i ansettelsesprosessen, og gir jobbsøkere mer klarhet om statusen til søknaden deres. Statistikken viser at bruk av mobile rekrutteringsverktøy er mye mer effektivt for å motta respons enn tradisjonelle metoder:

 • 97 % av voksne i USA eier en mobiltelefon, og 95 % av tekstene blir åpnet og svart på innen tre minutter. (Kilde)
 • 70 % av jobbsøkerne bruker telefonen for å søke etter ledige stillinger. (Kilde)
 • Moderne jobbsøkere foretrekker å bruke tekstmeldinger for å kommunisere med bedrifter. 89 % av jobbsøkerne vil heller sende tekstmeldinger til en bedrift om en ledig stilling enn e-post eller chat på telefon. (Kilde)

Tekstmeldinger er ikke bare en fin måte å raskt kommunisere med kandidater på, men er også en fin måte å øke sannsynligheten for at rekrutteringsmeldingen din blir åpnet i utgangspunktet.

 • Faktisk er den gjennomsnittlige åpningsraten for en gitt tekstmarkedsføringskampanje 98 %. Dette er hele 20 % høyere enn åpningsraten for e-postkampanjer. (Kilde)
 • Kandidater svarer raskere på tekstmeldinger enn andre former for kommunikasjon, med gjennomsnittlig svartid for tekstmeldinger som ligger på over 60 ganger raskere enn for e-post. (Kilde)
 • Tekstoppdateringene trenger ikke å stoppe når intervjuet skjer. Av de spurte potensielle arbeidstakerne sier 64 % at de foretrekker å høre om et jobbtilbud over tekst i stedet for via e-post eller telefon. (Kilde)

95 % av tekstene åpnes og besvares innen tre minutter.

Hvis du føler knas når det gjelder å finne eksepsjonelt talent, er du ikke alene. Dagens rekrutterere må møte kandidater der de skal tiltrekke seg og ansette topptalenter. Ved å utvide rekrutteringsstrategiene dine til å bruke sosiale medieplattformer, online jobbtavler og mobile applikasjonsverktøy, kan du øke talentmassen din og bygge en ansettelsespipeline som kuraterer kandidater av høyere kvalitet.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *