10 måter å starte HR-avdelingen din på for det nye året

Denne artikkelen om forberedelse og forbedring av personalavdelingen for det nye året ble opprinnelig publisert i desember 2019. All relevant statistikk og innhold er oppdatert fra desember 2020.

Når vi nærmer oss 2021, kan det være en god idé å bruke litt tid på å undersøke HR-prosessene dine og forberede det nye året som kommer. Bruk det du har lært fra året bak deg – hvor så du suksess? Hvor kan din avdeling dra nytte av økt fokus? Mens du vurderer din strategi og prioriteringer for neste år, tenk på hva du har oppnådd i år og hva du trenger for å gjøre neste år enda bedre, mer effektivt og mer produktivt.

For å hjelpe deg med å komme i gang har vi satt sammen en liste over 10 ting du kan gjøre for å starte det nye året på riktig fot og forbedre personalavdelingen din:

1. Avgrens din ytelsesstyringstaktikk

Ytelsesvurderinger er avgjørende for å jobbe mot enhver bedrifts suksess. 45 % av HR-ledere tror imidlertid ikke at resultatgjennomganger er nøyaktige mål på ansattes verdi. Med mange endringer som skjer gjennom 2020 og en trend mot fjernarbeid, er det høyst sannsynlig at ytelsesvurderingsprosessen i år ble gjennomført på en unik måte. Nå er en utmerket mulighet til å gjennomgå hvordan den nye prosessen din gikk og fremheve områdene som vil ha nytte av en oppdatering eller omarbeiding.

Anmeldelser er en mulighet til å åpne dialogen mellom ledere og ansatte for å motta verdifull toveis tilbakemelding. Å sikre at de er produktive er avgjørende for utviklingsplanen for ansatte. Og statistikken underbygger dette: Anerkjennelse og tilbakemelding øker ikke bare ansattes engasjement, men fører også til en 8,9 % større lønnsomhet for ledere.

2. Fokus på engasjement

I gjennomsnitt koster en uengasjert ansatt bedriften din nesten 34 % av den totale lønnen. Nedetiden som vanligvis finnes på slutten av året er en flott mulighet til å fokusere på engasjementsstrategien din ved å legge til litt anerkjennelse til høytidsfestlighetene. Ansattes anerkjennelse er en utmerket og rimelig måte å engasjere enkeltpersoner på.

Finjuster anerkjennelsesstrategiene dine til det de ansatte reagerer best på, og vis hvordan du setter pris på verdien de tilfører selskapet. Identifiser hvor du kunne ha forbedret engasjementsnivået det siste året, og ta tak i dem i året som kommer. Trenger litt hjelp? I år ga ClearCompany ut sin omfattende Employee Engagement Suite. Våre verktøy og programvare er bygget for å enkelt kunne tilpasses dine behov på arbeidsplassen og tilby innsiktsfulle tilbakemeldinger i sanntid slik at du og teamet ditt kan måle ansattes engasjement og sentiment og gjøre handlingsdyktige endringer i tide.

3. Få laget ditt om bord

Sett avdelingen din klar for suksess i 2021 ved å komme sammen som et team og løpe gjennom det siste året. Fremhev teamets prestasjoner, anerkjenne de ansatte som har gått utover, og fremme spenningen for 2021 ved å skissere nye mål. Gi alle teammedlemmer muligheten til å gi innspill, og bestemme som et team hvilke mål som er mest avgjørende for din avdelings suksess. Når disse målene er identifisert, sett opp hyppige møter for å følge opp disse målene, hold hverandre ansvarlige og mål teamets fremgang. Ved å inkludere alle som en del av prosessen, vil de også bli investert i neste års suksess.

4. Gjør deg klar for nye forskrifter

Slutten av kalenderåret er et perfekt tidspunkt for å gå tilbake og sikre at HR-avdelingen din er forberedt på alle kommende overholdelseskrav. Hvert år er det nye samtaler rundt lovgivning om emner som arbeidsplassinnvandring og minstelønnslover, og i 2021 må arbeidsgivere også være oppmerksomme på regelverket angående COVID-19. Her er noen viktige emner for å hjelpe deg med å forberede deg til 2021:

Minstelønn:

I 2021 vil 25 stater endre sine arbeidslover for å inkludere en statlig minstelønn og forbli konkurransedyktige i ansettelsesarbeidet. Ta deg tid til å bla gjennom listen over stater disse tiltakene påvirker, slik at avdelingen din kan forberede seg på eventuelle økninger og tilpasse ansettelsesplanen din hvis det oppstår økninger. Dette er en god mulighet til å tenke proaktivt i stedet for reaktivt.

Covid-19-forskrifter:

Mens vi fortsetter å navigere i pandemien, må organisasjoner holde seg oppdatert på både statlige og føderale forskrifter angående COVID-19. Sørg for at din bedrift er forberedt på å tilpasse seg når det er nødvendig, og at din nåværende programvare støtter de ansatte i deres fjernarbeid.

5. Planlegg tid for egenundersøkelse

Med slutten av året rundt hjørnet kan det ofte føles som om du spurter mot målstreken. Ta et øyeblikk til å gå tilbake med avdelingen din og reflektere over de siste fire kvartalene. Still teamet ditt viktige spørsmål som åpner for vurderinger av dine nåværende prosesser. Hvilke aspekter fungerer bra? Hvilke prosesser trenger litt oppfriskning for det nye året? Her er noen spørsmål for å starte diskusjonen på høyre fot:

  • Gir vi våre ansatte de riktige verktøyene for å lykkes?
  • Hva er styrken til vår HR-avdeling? Hva er svakhetene?
  • Hvordan kan vi forbedre våre styrker/svakheter for bedre å nå våre mål?
  • Støtter digitale verktøy og samarbeidsverktøy oss riktig til å fortsette å jobbe eksternt? Må disse verktøyene oppdateres?

Arbeid som et team med avdelingen din for å svare på disse spørsmålene og lage en strategi for suksess i 2021.

6. Hypertilpass lederstrategiene dine

En helhetlig strategi for ledelse er ikke en effektiv måte å motivere og engasjere medarbeidere på. Bruk resultatgjennomganger og undersøkelser for å samle informasjon om hvilke ledelsesmetoder som fungerer best for å motivere dine ansatte. Nå som bedrifter forvalter en så mangfoldig pool av menneskelig kapital, er det avgjørende at hyperpersonalisering implementeres i HR-tjenester for å beholde dyktige medarbeidere. Det er viktig å øve på fleksibilitet og kontinuerlig læring på alle ledernivåer i din bedrift; ettersom virksomheten din utvikler seg gjennom året, bør du også utvikle dine lederskapsmetoder.

Det nye året nærmer seg raskt! Kom i gang med #HR-avdelingen din med disse 10 tipsene fra @ClearCompany. Finn ut mer her:

7. Konsentrer deg om omsetning

Bruk de siste ukene av 2020 til å berøre veisperringene din avdeling kan ha møtt i ansettelsesprosessen. Fokuser på data og fakta rundt beslutningene som ble tatt det siste året. Spør deg selv:

  • Hvem ga vi slipp på de siste 12 månedene, og hvorfor? Var dette et resultat av nedbemanning eller andre tiltak?
  • Hvor mange personer forlot selskapet vårt frivillig? Går de videre til konkurrenter?
  • Hva kan vi gjøre for å beholde ansatte bedre? Trenger vi å oppdatere onboardingspraksisen vår?

Utfordre avdelingen din til å se seg selv fra et perspektiv utenfor. Arbeid som en gruppe for å identifisere områder som kan brukes til forbedring, og fokuser innsatsen på vellykkede ansettelsesstrategier i det nye året. En måte å samle svar på disse spørsmålene – bruk ClearCompanys forhåndsbygde undersøkelser. Med spørreundersøkelsesmaler laget for å hjelpe til med avslutningsintervjuer, kan ledere identifisere nøyaktig hva som påvirket tidligere ansatte til å gå videre fra rollen sin.

8. Ordne kalenderen din tidlig

I 2020 ble mange HR-konferanser tvunget til å flytte til et virtuelt format. Dette ga HR-profesjonelle flere muligheter til å delta og lære av sine jevnaldrende. Når vi ser frem mot 2021, planlegg hvilke konferanser du helst vil delta på. HR-konferanser er gode muligheter for å møte jevnaldrende i din bransje, lære om nye trender og praksiser, og oppmuntre til kontinuerlig læring for å forbedre teamets ferdigheter gjennom hele året.

En anbefalt konferanse: Talentsuksesskonferansen. Sjekk ut foredragsholderne fra forrige år, og hør fra deltakere om hvorfor denne begivenheten er et must i HR-bransjen. TSC er alltid en utmerket mulighet til å lære av pionerer og barrierebrytere og holde selskapet i forkant.

9. Budsjett for 2021

2020 er nesten over, og det er på tide å låse inn utgifter og planlegge for det nye årsbudsjettet. ClearCompany hjelper til med å effektivisere utgiftene ved å gjøre ansettelsesprosessen og talentstyringsprosessene mer effektive og effektive. Våre rekrutterings-, søkersporings- og onboarding-systemer hjelper deg med å forbedre HR-avdelingen din i alle stadier av ansettelsesprosessen, og alle tilbyr gratis demoer. For assistanse lenger ned i linjen, bruk våre ytelsesstyringssystemer til å analysere talenter, spore og måle suksess, og kontinuerlig utvikle og engasjere teamet ditt. 2020 var stappfullt med endringer, tilpasninger og forbedringer, og vi ser frem til et enda travlere 2021. Skjær ut budsjettet for å sikre at du får de verktøyene du trenger mest for å lykkes.

10. Still de tøffe spørsmålene

Tilbakemelding er avgjørende for å forbedre både deg selv og din avdelings prosesser. Det er imidlertid ikke alltid du får tilbakemeldinger du kan handle på. Avslutt 2020 med å stille de vanskelige spørsmålene – de som vil gi deg svarene du trenger. Konstruktiv kritikk er den beste måten å evaluere suksessen til dine nåværende prosesser og identifisere områder som trenger forbedring. Forbes kaller denne mentaliteten «uredd å lytte». Åpne deg selv for ærlige tilbakemeldinger fra dine ansatte, og du vil være i stand til å forvandle kommentarene deres til reell, effektiv endring som forbedrer menneskelige ressursprosesser. En flott metode for å få ærlige tilbakemeldinger er gjennom anonyme undersøkelser. Mange ansatte føler seg mer komfortable med å gi tøffe tilbakemeldinger når de vet at det ikke er knyttet til navnet deres.

About admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *